E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY Mİ, ENKA MI, HANGİ HİSSE DAHA CAZİP---

THY Mİ, ENKA MI, HANGİ HİSSE DAHA CAZİP

THY Mİ, ENKA MI, HANGİ HİSSE DAHA CAZİP
26 Ağustos 2009 - 00:59 borsagundem.com

İMKB’deki şirketler ilk yarı sonuçlarını açıklamaya devam ediyorlar. THYAO beklenenden daha kötü kar açıkladı ancak şirketin operasyonel olarak performansı 2ç09’da çok iyi geldi.

İMKB’deki şirketler ilk yarı sonuçlarını açıklamaya devam ediyorlar. THYAO beklenenden daha kötü kar açıkladı ancak şirketin operasyonel olarak performansı 2ç09’da çok iyi geldi. FAVÖKK marjı (firmanın operasyonel performansını FAVÖK’den daha iyi ölçen bir gösterge) ilk yarıda hem birinci çeyreğe göre hem de geçen senenin ilk yarısına göre yükseldi. Sonuç olarak THYAO hem gelirlerini hem de karlılığını arttırma başarısını göstermiş oldu. Bu şirket açısından oldukça olumlu. Diğer yandan ENKAI ikinci çeyrekte zayıf bir operasyonel performans sergiledi; bunun ana nedenlerinden birisi de inşaat bölümündeki karlılığın ikinci çeyrekte çok azalması. ENKAI’nin pahalı olduğunu düşünüyoruz. BIMAS’ın sonuçları ise beklentiler dahilinde geldi. Global piyasalara gelince Asya bu sabah ekside işlem görüyor. Amerika piyasaları ise dün hafif yukarıda kapandı. İMKB’nin de yurtdışı emsallerine ayak uydurup bugünü kar satışı baskılı geçireceğini düşünüyoruz. Hisse bazlı hareketlerin ön plana çıkmasını tahmin ediyoruz. 2009/06 Mali Tabloları - BIM (BIMAS, perakende, $2.8mr pd) net karı %57 artarak 106mn TL oldu. Beklentiler dahilinde. F/K: 27.1x. FD/FAVÖK: 16.7x. - Enka Holding (ENKAI, holding, $7.9mr pd) net karı %47 gerileyerek 309mn TL oldu (dolar bazında %59 gerileyerek $192mn oldu). Net kar beklentiler dahilinde geldi. Ancak satış gelirleri ve FAVÖK beklentilerin altıında kaldı. Bunda asıl sebep inşaat bölümü karlılığındaki sert düşüş oldu (2ç09’da FAVÖK marjı bu bölümde %4’e geriledi; 1ç09’da %18di). Gayrımenkul ve ticaret bölümlerinin sonuçları beklendiği gibi ancak enerji bölümünün gelirleri tahminimizin biraz altında kalmış ancak marjlar beklendiği gibi. F/K: 25.1x. FD/FAVÖK: 10.1x. Enka’nın pahalı işlem gördüğünü düşünüyoruz. - Türk Havayolları (THYAO, $1.74mr pd) TL102mn net kar açıkladı (beklentilerden çok daha kötü). Şirketin net satışları %13 oranında artarken şirketin operasyonel performansını daha iyi ölçen FAVÖKK (FAVÖK + finansal kiralama giderleri) ise %27 oranında artış gösterdi. Böylece FAVÖKK marjı geçen seneki %16.5’dan %18’e yükselmiş oldu. Yolcu sayısının %10 oranında artması ve yakıt maliyetlerinde düşüş ve diğer maliyet kalemlerindeki kontroller ortalama bilet fiyatlarında dolar bazında %20’lik düşüşü telafi etti. 2ç09’da şirketin operasyonel perfomansı güçlü: Şirketin net satışları ve FAVÖKK’ü 2ç09’da geçen sene aynı döneme göre sırasıyla %11 ve %26 oranlarında artış gösterdi. FAVÖKK marjı ise 2ç09’da 523’e yükseldi (2ç08’de %19.46). F/K: 2.6x, FD/FAVÖKK: 2.7x. Fiyat hedefimiz revize edilecek. TERA MENKUL

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)