E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTepki alışları etkisini artırıyor---

Tepki alışları etkisini artırıyor

Tepki alışları etkisini artırıyor
29 Ağustos 2013 - 09:35 borsaningundemi.com

Küresel piyasalarda Suriye'ye ilişkin tedirginlik devam ederken dün hisse senedi piyasalarında tepki alımlarının etkisini artırması dikkati çekti

Küresel piyasalarda Suriye'ye ilişkin tedirginlik devam ederken dün hisse senedi piyasalarında tepki alımlarının etkisini artırması dikkati çekti.
Dün ABD'de Dow Jones endeksi günü yüzde 0,33 oranında yükselişle 14.825 puandan tamamlarken, açıklanan verilerin belirgin bir işaret vermemesi piyasalarda iç dinamilklerin öne çıkmasına neden oldu. Dün S&P 500 endeksi yüzde 0,28, Nasdaq endeksi ise yüzde 0,40 oranında değer kazandı. Analistler bugün ABD'de açıklanacak 2. çeyrek büyüme verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, Suriye ile ilgili haber ve açıklamaların da takip edileceğini kaydetti.
Avrupa tarafında gün sonuna doğru tepki alımları gelse de genel olarak borsaların düşüşlerini ikinci güne taşıdıkları görüldü. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 1,03 oranında düşüşle 8.158 puandan tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,21 İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,17 oranında değer kaybetti. Bugün Almanya'da açıklanacak ağustos ayı işsizlik ve TÜFE verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, DAX endeksinin üzerinde kapanış gerçekleştirdiği ve 8.151 puandan geçen 100 günlük hareketli ortalamasının kritik destek olarak izlenmesi gerektiğini kaydediyor.
Yurt içi piyasalarda da özellikle Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarından sonra tahvil-bono piyasasında volatilitenin azalması ve likiditenin görece olarak artmasıyla banka hisselerine güçlü alışların gelmesi dikkati çekti. Gün içinde 63.887 puana kadar gerileyen BIST 100 endeksi banka hisseleri öncülüğünde yükselişe geçerek günü 65.452 puandan tamamladı. Bugün açıklanacak dış ticaret açığı verisinin takip edileceğini belirten analistler, endeksin 64.000 seviyesinin destek, 67.200 seviyesinin ise direnç konumunda olmasını tahmin ediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
10.00 Türkiye, TÜİK dış ticaret istatistikleri
10.30 AA Finans ağustos ayı enflasyon beklenti anketi
10.55 Almanya, ağustos ayı işsizlik verileri
14.30 Türkiğye, TCMB haftalık para ve banka istatistikleri
15.00 Almanya, ağustos ayı TÜFE
15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları
15.30 ABD, 2. çeyrek GSYH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)