E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki alımlarında 2. gün---

Tepki alımlarında 2. gün

Tepki alımlarında 2. gün
24 Mart 2021 - 09:20 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende odak noktası Pazar gecesinden başlayan kur atağı gibi yurt içi gelişmeler.

Dün %9,87’e kadar değer kaybeden BIST-100 endeksi kayıplarının neredeyse tamamını geri alarak günü noktalamıştı. Bugün pozitif gidişatın ve dünkü hareketin devamı beklenebilir. Dolar kuru
7,91’den güne başlayarak kasırganın nispeten dindiğini teyit ediyor.

Bankalar endeksinde yaşanan çok sert satışın azalara sürmesini, borsanın genelinde ise dün başlayan ciddi boyutlarda tepki alımlarıyla yükselişe geçmesi sürpriz olmaz. Halka açık şirketlerin bir kısmı, başta kar payı ödemesi olmak üzere Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda pozitif bildirimlerde bulundu. Bu hafta yurt dışı gelişmelere odaklanmıyoruz ve odağımız Pazar gecesinden başlayan kur atağı gibi yurt içi gelişmeler. Ancak bugün Almanya, Euro bölgesi ve ABD’den PMI rakamları küresel ekonominin gidişatını yansıtması açısından oldukça önemli.

USD/TRY:

Dolar/TL’de seansa 7,92’de başlanılmaya hazırlanılıyor. Yukarıda 8,00 direnci devamlı olarak çalışırken bugün bu seviye test edilebilir. Olası düşüşlerde aşağıda sırasıyla 7,80 ve 7,74 destek seviyeleri takip edilecek. Kurun muhtemel bu aralıkta dalgalanması beklenirken, muhtemel sert düşüşlerde ise 7,65 seviyesinin görülmesi ile sert yükseliş trendinin tamamen kontrol altına alınması sağlanacaktır.

BIST-100:

BIST-100 endeksi dün 1.377 seviyesinden kapanış yaptı. Endeks 200 günlük ortalaması olan 1.280’e neredeyse açılışta ulaşmasının ardından tepki alımlarıyla yükseldi. Bugün momentumun devam etmesi beklenebilirken dünkü toparlanmanın ardından dahi RSI ve MACD aşırı satım bölgesinde. 

Günün önemli şirket haberleri 24/03/2021

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Arçelik ve Balatacılar sorusu

 

Hisse piyasaları üzerinde baskı sürüyor

 

Kısa vadeli dip arayışı devam edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)