E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTepki alımları satış fırsatı olabilir---

Tepki alımları satış fırsatı olabilir

Tepki alımları satış fırsatı olabilir
20 Ağustos 2015 - 08:08 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da düşüş eğilimi sürüyor

Borsa İstanbul’da riskler artıyor… 
BIST 100 endeksi dün 76.646 - 75.188 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 75.299 seviyesinden yüzde 0,87 değer kaybederek tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,27 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,83 değer kaybı yaşadı.
Euro Bölgesi’nde önemli bir ekonomik veri akışının olmadığı günde Avrupa borsaları, enerji şirketlerinde görülen değer kayıpları ve ABD borsalarının enflasyon verileri sonrası negatif seyretmesine paralel olarak geriledi.
Dün ABD tarafında Temmuz ayına ait enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon aylık bazda beklenti aşağısında gelirken yıllık bazda ise beklentilere paralel geldi. Ancak yıllık bazda bir önceki döneme göre artış kaydedildi. Çekirdek enflasyon ise yine aylık bazda beklentilerin aşağısında kalırken yıllık bazda beklentilere paralel geldi. Ayrıca haftalık ortalama kazançlar verisi de yüzde 1,8’den yüzde 2,2’ye yükseldi. Gelen verilerin ardından ABD borsaları satıcılı seyretti. Akşam saatlerinde ise Fed’in 28-29 Temmuz tarihlerinde yapmış olduğu toplantının tutanakları yayınlandı. Tutanaklarda üyelerin çoğunun faiz artışı için henüz şartların yeterli olmadığı ancak faiz artış noktasına yaklaşıldığı düşüncesinde oldukları 
belirtildi. Tutanaklar esnasında bir ara yükselen ABD borsaları daha sonra satıcılı seyrine devam etti. Bugün ABD tarafında işsizlik başvuruları, mevcut konut satışları ve Philadelphia Fed imalat endeksi verileri izlenecek.
Yurtiçine baktığımızda son dönemde yaşanan yurtiçindeki risklerin artması ve tekrar terör olaylarının gündemi teşkil etmesiyle CDS rakamlarının Ocak 2014’ten beri en yüksek seviye olan 270’lere tırmanması borsadaki satışları destekledi. 2 yıllık gösterge tahvil faizlerinin 10,71 ile dün de yükselişine devam etmesi kurlarda yükselişi destekleyen diğer bir unsur oldu. Bugün yurtiçinde önemli bir ekonomik veri akışı bulunmazken gelebilecek haber akışları yakından takip edilmelidir.
Teknik olarak borsa satış baskısı devam etmektedir. Endeks kritik 75.000 desteğini kırması durumunda 72.500 desteğini hedefleyebilir. Endekste gelebilecek tepki alımları içerideki mevcut risklerin devam etmesi nedeniyle satış fırsatı olarak değerlendirilebilir.

ALB Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)