E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD hisseleri cuma günü kırmızıdaydı. Bir gün önce yaşanan karmaşada, teknoloji hisseleri Nasdaq endeksinde yükselişi tetiklerken, Dow Jones ve S&P 500 endeksleri düşüş gösterdi. Şimdi ise piyasa ortamını yeniden değerlendirme zamanı. Dev İsviçre bankası UBS’in Baş Yatırım Uzmanı Mark Haefele ve bankanın Küresel Varlık Yönetimi Birimi ekibi yatırımcıların önümüzdeki süreçte üç grup hisseye dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.
İsviçre bankası ekibi önümüzdeki dönemde piyasalarda iki büyük trende işaret ediyor: Korona virüs aşıları yerel hisseleri yükseltirken, Asya piyasalarındaki kazançlar ve mevcut seviyelerinden düşüş gösteren enflasyon. Bu iki dinamik ise yatırımcıların yeni fırsatlar bulmasının sinyallerini veriyor.
Market Watch’ın haberine göre, UBS küresel hisselerde pozitif görünümü sürdürürken, bankanın hisse seçimi için altı farklı yöntemi bulunuyor. Bunlardan birincisi ABD ve Asya’da bulunan Apple, Amazon, Google, Facebook, Alibaba ve Tencent gibi devasa sermayeli teknoloji hisselerindeki ağırlığı azaltarak çeşitlendirme yoluna gitmek.
UBS bu hisseler için “kısa vadede sınırlı tetikleyiciler” görüyor.
Bunun yerine Haefele’nin grubu Avrupa’nın dijital liderlerinde fırsatlar olduğunu söylüyor. 5G, fintek, yeşil teknoloji ve sağlık teknolojisi gibi trendlerin bulunduğu alanlarda faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli şirketlerin hisseleri, kısa vadede getiri sağlayabilir. Teknoloji hisseleri düşerken yükselişe geçecek bir başka strateji ise enerji hisseleri. Bu sektör yıl başından bu yana yaklaşık %50 artmış olsa da, sektör şimdi yalnızca pandemi öncesi seviyelerinde.
UBS, bunun karşısında S&P 500 endeksinin 2020’nin şubat ayındaki zirvesinin %25 üzerinde olduğuna işaret ediyor. Bununla birlikte yükselen petrol fiyatlarının da bu hisseleri desteklemesi bekleniyor. Üçüncüsü ise finans sektörü hisseleri.
borsagundem.com'un derlemesine göre, S&P 500 endeksinde yer alan banka gibi finans hisseleri mart ayının başından bu yana %9 ralli gördü. Bununla birlikte yükselen getiriler gibi makro trendler de UBS’e göre daha büyük kazançlar için yolu açıyor. Yatırımcılar aynı zamanda ABD’nin küçük ve orta sermayeli hisselerine yönelmeli. Bu şirketlerin piyasa değerleri 10 milyar doların altında ancak 300 milyon doların üzerinde.
Haefele’nin ekibi, “fiyat getiri temelinde, ABD’nin küçük ve orta sermayeli değerlemeleri büyük sermayeliler karşısında 20 yılın en düşük seviyelerinde. Ancak küçük şirketlerin gelir büyümesinin, en az 2022 yılına kadar büyük sermayelilerin bilançolarını geride bırakması bekleniyor” dedi. Ancak UBS’e göre en büyük fırsatlar Asya’da bulunuyor. Çin’in varlıkları son aylarda bazı engellerle karşılaştı.
MSCI Çin endeksi mayıs ayında ABD’de getiriler yükselirken ayı piyasası alanına girdi. Çin’in teknoloji şirketlerini hedef alan anti tröst önlemleri de olumsuz etki yarattı. Ancak İsviçre bankasına göre bu durum dipten alım fırsatı yaratıyor. Altıncı yatırım fırsatı ise UBS’in tahminlerine göre Japonya’da.
Grup bu yıl MSCI Japonya endeksinde hisse başı getirilerde %40 büyüme bekliyor. Bu durum ise Japonya hisseleri için oldukça olumlu. Yine de UBS küresel rallinin riskleri olduğu konusunda uyarıda bulundu. Daha istikrarlı veriler, yavaş büyüme, jeopolitik gerilimler ve korona virüs vakalarında artış, ralli karşısında tehdit oluşturuyor.
BofA petrolde beklentisini yükseltti
Çin'den yayılan korku, Bitcoin'i düşürdü
Borsaların en popüler trendi sert fırtınayla karşılaştı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Borsa bir yazılım kime kazandırıp kime kazandirmiyacagini iyi bilir sonra o gitti bu geldi dimi kendi gemimizi batiriyoruz bizi de farkında deyiliz.
Teknoloji uçuyo dedi reis toplantı çıkışı bune çelişki anne bune yaman çelişki anne
Sende inandın ya reis ne derse tersini yapın
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (00:39)