E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTekfen Holding 27 milyon dolarlık terminal yatırımı yapacak---

Tekfen Holding 27 milyon dolarlık terminal yatırımı yapacak

Tekfen Holding 27 milyon dolarlık terminal yatırımı yapacak
29 Ağustos 2023 - 17:02 borsagundem.com

Tekfen Holding, bağlı ortaklığı Toros Tarım’ın Ceyhan tesislerinde tahıl depo ve bitkisel yağ tank yatırımı gerçekleştireceğini açıkladı. Yatırımların toplam tutarı 27 milyon dolar olarak belirlendi.

BORSAGUNDEM.COM

Tekfen Holding (#TKFEN), terminalcilik faaliyetinde global ve yerel rekabet karşısında sektördeki yerini korumak ve sektörde yaşanan köklü değişimlere uyum sağlamak amacıyla yeni yatırımlar yapacağını duyurdu. Şirket, bağlı ortaklıklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Ceyhan tesislerinde iki ayrı proje için 27 milyon dolarlık yatırım kararı aldığını bildirdi.

Yapılacak yatırımlar şöyle:

• Bölgemizde ve Türkiye’de tahıl ürünlerinin öneminin artması nedeniyle oluşan müşteri talebinin karşılanması için yaklaşık 12 milyon ABD Doları tutarında, 60 bin ton kapasiteli “Tahıl Depo Yatırımı”.

• Türkiye’de ve bölgemizde Sıvı Terminalciliğinde güçlü bir konuma gelmek ve güncel olarak oluşan müşteri taleplerini karşılamak adına gerçekleştirilecek, kademeli olarak yatırımı planlanan yüksek kapasiteli Yeni Tank Çifliği projesinin ilk etabı olarak yaklaşık 15 milyon ABD Doları tutarında, 57,5 bin m3 “Bitkisel Yağ Tank Yatırımı”.

Şirket, ilgili yatırımlar aracılığıyla mevcut tesislerin sürekliliğini ve verimliliğini sağlamak, terminal işkolunda yeni ürün ve hizmetleriyle rekabet gücünü arttırmayı hedeflediğini belirtti.

Tekfen İnşaat yurt dışında 252 milyon dolarlık ihaleyi kazandı

 

Tekfen Holding’de üst düzey atama

 

Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 29/08/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 70,30
En Yüksek: 70,50
En Düşük: 68,90
Değişim 1,15 %
FK: 59,20
PD / DD: 0,96
İşlem Hacmi 208.695.661
Toplam Adet: 2.991.244
Ağırlıklı Ort.: 69,75
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)