E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTCMB'yi beklerken dolar yükselişte---

TCMB'yi beklerken dolar yükselişte

TCMB'yi beklerken dolar yükselişte
19 Şubat 2020 - 08:44 borsagundem.com

Merkez Bankası PPK toplantısı bugün yapılacak. Geçen ay yılın ilk toplantısında 75 baz puan indirime giderek faizleri %11,25'e kadar çeken Merkez Bankası'nın bu toplantıda da faizlerde indirime gitmesi bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yılın ikinci faiz toplantısını bugün yapacak.

Alınan karar, toplantının ardından saat 14:00'te Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal tarafından kamuoyuna duyurulacak.

2019 yılında toplam 12 baz puanlık indirimle faizleri yüzde 12'ye çeken Merkez Bankası, 2020 yılının ilk toplantısında da indirime devam etti.

MB, 16 Ocak'taki toplantıda bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 75 baz puan düşürerek yüzde 12'den yüzde 11,25'e çekti.

Merkez'in faiz kararı öncesinde piyasalar ise hareketli. Dolar kuru ise Merkez Bankası kararı öncesi sabaha yükselişle başlayarak 6.07 TL sınırına çıktı. Aynı dakikalar euro ise 6,55 seviyesinde işlem görüyor.

PPK sonrası FED tutanakları

Küresel piyasalarda ise Fed tutanakları yakından izleniyor. Fed tutanaklarıyla birlikte 2020 yılına damga vuran korona virüsle ilgili gelişmeler ve ekonomiye etkileri fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor.

Petrol 60 dolara koşuyor

Günün dikkat çeken fiyat hareketleri arasında petrol başı çekiyor. ABD, Rus devlet petrol şirketi Rosneft'in bağlı ortaklığını kara listeye almasından destek alan petrol fiyatları 58 doların üzerine çıktı ve Son 3 haftanın zirvesini gördü. Sabah saatlerinde brent petrolün varili 58,30 dolar seviyelerinde bulunuyor.

OPEC acil toplantıyı gündeminden çıkardı

Altının onsu 1600 doları geçti

Petrol fiyatları gibi yukarı yönlü hareketlenen bir diğer emtia ise altın fiyatları. Küresel piyasalarda işlem gören altının ons fiyatı 1600 dolar barajını aşmış durumda. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)