E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB, döviz serbest karşılık faizini indirdi---

TCMB, döviz serbest karşılık faizini indirdi

TCMB, döviz serbest karşılık faizini indirdi
07 Haziran 2024 - 11:55 borsagundem.com

TCMB, kendisinde tutulan yabancı para serbest hesaplara ödenecek faiz oranını %4,75'ten %4,50'ye indirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kendisinde tutulan yabancı para serbest hesaplara ödenecek faiz oranını 25 baz puan indirdi.

TCMB tarafından Türk lirası cinsinden ve ihbarlı döviz mevduat hesap bakiyelerinin faizla tesis edilen kısmına (Ortalama tesis edilen tutarlar ile ortalama tesis edilmesi gereken tutarlar arasındaki faiz) uygulanan faiz oranı %4,75'ten %4,50'ye çekildi.

TCMB rezervleri beş haftadır yükseliyor

 

TCMB Başkanı Karahan'dan para politikası ve enflasyon mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Haziran 2024 12:08

    Merkez amacı nedir ? üretim desteği ve teşviği olmyacak ise indir bindir bir işe yaramaz. çok fazla oynuyoruz bütün veriler ile. haddinden fazla. hükümet programı her ilde 1 dev üretim hattı kurup özel+devlet gücü ile bunlar devreye girmeli. bir x liman global hizmet birimi, bir z hava lımanı global transıt  nokta. bir c nokta ağır sanayi ürünleri, bir h şehir sağlık alanında labaratuvar ve sağlık personelı yanı adam gibi sistemler kurulmalı. indirdım bındırdım ötv faiz tamamen boş işler. indi bindi ne oldu ? gabardan petrole doyduk ama mazot 44 tl :D yahu sen gabardan bedava çıkartsanda özerine kdv+ötv+zart zurt vergi ile bunu ithal petrol fıyatına bana satıyorsun ? gabardan petrol çıkmasa 50 tl ye mı alacaktık :D bol işler bomboş.