E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti---

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti
02 Şubat 2024 - 22:10 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan istifa kararı aldı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Erkan, şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyunun malumu olduğu üzere 8 Haziran 2023 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevini sürdürmekteyim.

Her bir karış toprağı için bedel ödenmiş bu topraklarda doğmuş, büyümüş, eğitim görmüş bir vatan evladı olarak, bu kutsal görev şahsıma tevdi edildiğinde kişisel koşullarımı hiç önemsemeden ülkeme geldim ve görevimin başına geçtim. O dönemde de daha yaşını doldurmamış bir evladın annesi olarak böyle yoğun bir görevi sürdürmenin zorluklarının elbette farkındaydım. Devletimize ve milletimize hizmet edebilmek adına bugüne kadar yorulmadan gece gündüz görevimin başında yer aldım. Gelinen noktada ekonomi programımız meyvelerini vermeye başlamıştır. Rezervlerimizdeki artış, ekonomik veriler ile enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler bu başarının kanıtıdır.

"İTİBAR SUİKASTİ DÜZENLENDİ"

Tüm bu olumlu gelişmelere karşın kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olma gururunu yaşamama vesile olan Sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza ve yaklaşık 9 aydır bu görevi beraber sürdürdüğüm, gece gündüz demeden her biri büyük bir özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.

Hasseten Amerika’da özel sektörde geçen 22 yıllık yöneticilik ve bankacılık tecrübemden sonra, evladıma da bırakacağım en büyük miras olan ülkeme ve milletime hizmet etme imkanını bana sunan ve görev sürem boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran ve minnetlerimi arz ediyorum.

TCMB Başkanı Erkan'ın istifası sonrası Mehmet Şimşek'ten açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarafsız yorumcu 05 Şubat 2024 00:48

    Ben taraflı yorum yapmayı sevmem.Ancak, bildiğim bir şey var.Sabreden derviş muradına ermiş.Sayın Başkan bu yolun ne kadar taşlı dikenli olduğunu bilmeden kabul etmiş galiba.Sayin Mehmet Şimşek ten örnek almalıydı.Zaten, bir başkan olarak İstanbul'daki kira fiyatlarını bile bahaneler arasında göstermesi anlamsız.Ama Sn.Gaye Erkan hanımın yolu açık olsun.Bu memlekette vatanına sevdalı evlat çoktur.zorluklari göğüs gerebilecek.Yeni MB başkanımız hayırlı olsun.Sunuda söylemeden gecemeyecegim; Bence kurumlar içinde komple temizlik yapılması gereken kurum SPK dır.yöneticiler hisselerle tavlada zar atar gibi oynuyorlar.

  • E.g.05 Şubat 2024 00:19

    İSTİFA ETMEDİ GÖREVDEN AFFINI/ALINMASINI İSTEDİĞİ İÇİN GÖREVDEN ALINDI BÖYLECE SÖZLEŞME SÜRESİNCE MAAŞ ALMAYA DEVAM EDER İSTİFA ETSE İDİ MAAŞ ALMAYA DEVAM EDEMEZDİ

  • AHMET ÖZBİR03 Şubat 2024 21:47

    "İFTİRALARA direnmeliydin, REİS'i kendine örnek almalıydın kıymetli Başkanım!" Bu vatana hizmet edene, devlete, millete ve kutsal değerlerimize sapına kadar bağlı olan VATANSEVERLERE her zaman VATANSIZLAR saldırmıştır ve de saldıracaklardır. Hizmet ehli ise zerre onlara aldırış etmeden VAZİFEBAŞINDA olacak, KAOSUNÇOCUKLARINA asla geçit vermeyecektir. Yeni MB Başkanımıza başarılar diliyoruz.

  • xyz03 Şubat 2024 23:46

    Aferin sana her zamanki gibi bu günün yalakası ve yalaması seçildin. Oyum sana.

  • DOĞRU03 Şubat 2024 16:22

    merkez bankasının rezervleri gaye erkan gelmeden -60 milyardı ,geldikten 6 ay sonra -40 milyar dolara çekti, kur korumalı mevduatı bir katrilyon aşağı çekti, ama bizde kimse büyük resime bakmaz, kadını dedikodu ile harcadılar,zaten bizim ülkeye 10 numara büyük geldi ,biz cahil eğitim seviyesi düşük insanları severiz...

  • xyz03 Şubat 2024 14:13

    Kartal Imam Hatip mezunu değil. Olsaydı sıkıntı olmazdı. Şimdi tam kafa dengini getirdiler. MB artık matbaa gibi sabah akşam para basar. Seçimden sonra esas korku filmi başlayacak.

  • Baran04 Şubat 2024 12:05

    Vatanhainleri dahi senin gibi yorum yapmıyor sana neresi batıyor bu ülkenin güzel şeylerinin.

  • FİNANS DÜNYASI03 Şubat 2024 11:14

    Bu ülkede başarılı olan taş üzerine taş koyanların  dünyada başarılı olmuş insanların sonu budur.

  • Turkogluturk04 Şubat 2024 11:35

    Neyi basardimal.ekip isidir bu.basari diye goruyorsan enf yukseldi.otv artti.kapitilasyonlar veriliyor tekrardan.hangi basari.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM03 Şubat 2024 11:13

    Gaye Hn. dünyanın 500 sayılı ekonomist olup, ABD de yılda 1 000 000 $ kazanır iken elinin tersi yıllık ülkesinde 68 000 $ maaşa çalışma fedekarlığında bulunmuş ama bu millet böyle insanlar yaramaz yan gelip yapıp ömür boyu kultuğu kapıp devleti zarara uğratanlar yarar  ile bu serveti itip ülkesine hizmete geldi fakat ne imiş babasının yanında çalışan bir işçi beni işten çıkartıyor diye şikayet edince muhalefetin ortalığı karıştırmacılar koykoycular devlere girmiştir.Her gün binlerce işçi işe alınıyor veya işten atılıyor iken bunlar neden olaylar olmuyor.bu ülkede çalışmak istememn şahsen.

  • İstasyon bank03 Şubat 2024 10:24

    Sınırsız seçim vaatlerine bedava dağıtılacak paralara kredilere bakıp basılacak paranın büyüklüğü ve milletin üzerine yıkılacak yeni enflasyonu hayal edince affını istemesi normal.

  • Fhr03 Şubat 2024 08:11

    Biz de cehape li olmayınca içinden geçerler ,,ama cehape ye yakınsan terörist ol vatan haini ol şerefsiz ol farketmez kale suru gibi savunurlar..

  • borsacı03 Şubat 2024 01:02

    AŞIRI SAVURGANLIKTAN KAÇINMAKTANAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK .ÜLKENİN DURUMU İYİ DEGİL MALESEF SİYASETÇİ SALTANATINA SON VERLİP BİR AN ÖNCE ÖNCE ÜLKEM DİYEN BİR LİDER GELMEDİGİ SÜRECE HALİMİZ DUMAN.

  • Bir dost02 Şubat 2024 23:30

    Powel gelse boş... Kaçar gider...

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ02 Şubat 2024 22:55

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) 

  • ALİ KODUŞ02 Şubat 2024 22:51

    Bu nasıl bir ülke babası yanındaki çalışanın işene son veriyor olay kızının özel hayatına yansıyor.Babasının yanında çalışan işçiyi babası keşke nufusuna alsa acaba yine bu olay olur mu idi.Seni ömür boyu yanında tutmaya mecburiyeti mi var.

  • Özdemir 02 Şubat 2024 22:44

    Pazartesi piyasa ?

  • Kral çıplaktı02 Şubat 2024 22:29

    Geç bile kaldı, iyi Bi kuklaydı. Ne deseler yaptı. Babası ondan daha iyi yönetmişti Merkezi.

  • tut 02 Şubat 2024 22:23

    Bakalım bu gece doları tutmak için kaç dolar satılacak