E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
TAV Havalimanları'nın iştiraki TAV Bilişim Hizmetleri, Suudi Arabistan'ın Riyad Kral Khalid bin Abdulaziz ve Dammam Kral Fahd bin Abdulaziz havalimanlarının bilişim alt yapısı kurdu.
TAV'dan yapılan açıklamaya göre, TAV Bilişim, Suudi Arabistan'da hayata geçirdiği projelerle Ortadoğu'da pazar payını önemli ölçüde artırdı.
Proje kapsamında, Riyad Kral Khalid bin Abdulaziz ve Dammam Kral Fahd bin Abdulaziz havalimanlarında faaliyet gösteren havayolları, yer hizmetleri firmaları ve havalimanı içerisindeki terminal havacılık sistemlerinin entegrasyonu sağlanarak operasyonel bütünlüğün ve yolcu memnuniyetinin en üst seviyeye çıkması hedeflendi.
Projeyi, TAV Bilişim'in Türkiye ve Tunus şubelerinde görevli yazılım ve sistem uzmanlarından oluşan 22 kişilik bir ekip gerçekleştirdi.
2,5 milyon avro sözleşme bedeline sahip proje öncesinde veri girişlerinin manuel yapıldığı Riyad ve Dammam Havalimanları'nda, devreye alınan sistemler ve yapılan entegrasyonlar sayesinde merkezi ve kesintisiz veri yönetimi sağlanarak, insan kaynaklı hataların minimize edilmesi, telefon, e-posta ve faks trafiğinin azaltılması ve havalimanı yönetimiyle ilgili önemli operasyonel kararların hızlı bir şekilde alınabilmesi hedefleniyor.
Yine TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen ve havalimanı kaynak atamalarını optimize eden planlama sisteminin de devreye alındığı Riyad ve Dammam Havalimanları'nda, aynı sistemi kullanan İstanbul Atatürk ve Medine havalimanlarında olduğu gibi operasyonel verimliliğin önemli miktarda artması bekleniyor.
Medine Havalimanı, en yoğun sezon olan Hac dönemini, TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen ve bu yıl devreye alınan kaynak planlama sistemi (RMS) ile sorunsuz gerçekleştirmişti.
Proje kapsamında hayata geçirilen tüm sistemlerin 7/24 işletimi, İstanbul'da bulunan merkez tarafından sağlanacak uzaktan destek ve TAV Bilişim Hizmetleri Suudi Arabistan lokasyonundan sağlanacak yerinde müşteri desteği ile TAV Bilişim Hizmetleri tarafından yürütülecek.
Riyad ve Dammam havalimanlarının müşteri portföyüne katılması ile TAV Bilişim Hizmetleri tarafından yazılım ve işletim desteği verilen yurtiçi ve yurtdışı havalimanı toplam kapasitesi, yılda 73 milyon yolcudan 122 milyon yolcuya yükselmiş oldu.
TAV Bilişim Hizmetleri'nin BT yazılım ve 7/24 operasyon desteği verdiği havalimanları arasında en yüksek kapasite sıralamasında halen İstanbul Atatürk Havalimanı 45 milyon yolcu ile ilk sırada yer alıyor.
"Deneyimimizi Riyad ve Dammam'da göstermek büyük başarı"
Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, bu projenin TAV Grubu dışında yürütülen en kapsamlı proje olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası olmak üzere 22 havalimanında yıllardır yürüttükleri bilgi teknolojileri çözümleri deneyimlerini, Riyad ve Dammam'da gerçekleştirilen projede de göstermelerinin büyük başarı olduğunu kaydetti.
Onaran, havalimanı yönetim sistemleri ve uygulamaları konusunda geniş ürün portföyü ile anahtar teslimi çözümler sunan TAV Bilişim Hizmetleri'nin, Suudi Arabistan'daki bu proje ile kaynakların optimum şekilde kullanılmasını ve farklı ekiplerin koordinasyonunu sağlayarak süreçlerin iyileştirilmesinde etkin rol oynadığını aktararak, "Ulusal pazarda lider, uluslararası pazarda etkin ve tercih edilir bir marka olduğunu bir kere daha kanıtlayan TAV Bilişim Hizmetleri, Türkiye'de ve dünyanın farklı havalimanlarında işletmecilere ve milyonlarca yolcuya hizmet veriyor. Müşterilerine, analizden tasarıma, danışmanlıktan destek ve bakıma kadar geniş hizmet ve ürün yelpazesiyle entegratör firma olarak çözümler sunan TAV Bilişim Hizmetleri'nin amacı "yolcu ve havalimanı" memnuniyetini en üst seviyede tutabilmektir" ifadelerini kullandı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (12:47)