E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Manisa'nın Salihli ilçesi kırsal Yağbasan Mahallesi'nde geçtiğimiz 29 Mayıs'ta Mustafa Yüksel'e (40) ait zeytin tarlasında yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri yangına suyla müdahale etti.
Ancak ham petrolün yandığı alana su sıkılınca yangın daha da alevlendi. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre itfaiye ekipleri otların tutuştuğu alanı söndürdü ancak ham petrol ile dolu olan çukurlar 1.5 saat boyunca yandıktan sonra kendi kendine söndü. Türkiye Petrolleri ekibi inceleme yapmak üzere olay yerinden bir numune aldı.
TPAO tarafından alınan numune sonuçlarına göre sondajdan gelen siyah sıvının çok kaliteli petrol olduğu belirlendi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğüne Manisa'daki 15 bin 154 hektarlık alan için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.
İLK KAZMA YILBAŞINDA VURULACAK
TPAO yetkilileri siyah sıvının çok kaliteli petrol çıkmasının ardından harekete geçti. Birkaç gün önce araziye gelen TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü ekipleri rezerv çalışması için sondaj kuyusu açılacak yeri tespit etti. Tarlanın ortasında belirlenen yeni yere sondaj kuyusu açmak için ilk kazma yılbaşında vurulacak. Rezerv tespitinin ardından 2023'te petrol çıkarmaya başlanabileceği belirtildi. Tarlasında petrol bulunan Mustafa Yüksel'in de başına talih kuşu konmuş oldu.
TARLA SAHİBİ KONUŞTU
Son gelişmelerle ilgili konuşan tarla sahibi Mustafa Yüksel, "Birkaç gün önce TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nden geldiler. Rezerv tespiti için sondaj kuyusu açılacak noktayı belirlediler. Yılbaşına sondaj kuyusunu açıp çalışmalara başlayacaklar. Sondaj sırasında petrol oranına bakacaklar. Tarlamdaki petrol rezervinden ümitli olduklarını söylediler. Onlar için tekrar bir numune çıkardım. O numuneyi de inceleyecekler" diye konuştu.
ADANA'DAKİ PETROLDEN DAHA KALİTELİ
TPAO yetkililerinin Manisa'daki petrolün Adana'daki petrolden daha kaliteli olduğunu söylediğini belirten Yüksel, "Adana'daki biraz daha suluymuş. Buradaki petrol tam anlamıyla oluşmuş. Arazimin neresini kazarsanız kazın 200 metre derinlikten petrol çıkıyor. O yüzden orta kesimden çalışma yapacaklar" dedi.
MAHALLEMİZE GELİP GİDENLER ARTTI
Haberlerden sonra Yağbasan Mahallesi'ne gelip gidenlerin arttığına dikkat çeken Yüksel, "Mahallemizden arazi satın almak isteyenler arttı. Benim tarlamı da almak isteyenler oldu. Tarlama bir işadamı talip oldu. 50 milyon dolar teklifte bulundu. Petrol garantisi vermemi istedi. TPAO yetkililerinin rezerv tespit çalışması tamamlandıktan sonra işadamı ile anlaşmak için yeniden oturup konuşacağız" dedi.
Petrol bulduk iddiası Tüpraş ve Petkim’i uçurdu
Avustralyalı şirket Diyarbakır'da petrol buldu!
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Geçmişte okuduğum bilgiler vardı. Genel kültür. A) Özel arazide petrol çıktığında devlet kamulaştırma yapabilir, yani uzun yıllar çıkartırım petroli, kullanırım ülke için stratejik bir avantaj diyebilir... B) kamulaştıma yapmaz ciddi yatırım unsurlarını karşılama durumu yoktur. Ucu ucuna karşılar kar azdır vb. Bu durumda Arazi sahibi, özel bir firma yada kişi/kişiler ile anlaşıp üretim hattı kurabilir. Burada devletin ilk bakış açısı ve resmi izinlerden sonra olacak iş bu. Tarla sahibi bu haklarını iyi kötü aramış.Teklif doğrudur yanlıştır bilemem, kendi özel yaşantısı. Araziyi kirayada özel sektöre verebilir. Ciddi anlaşma kontrat kurması, uzun yıllar çıkandan hak alması daha mantıklı. Kamu adımı atsın, arazi sahibi adımı öyle atabilir, şuan orada bişi yok
Tarla sahibinin söyledikleri ciddiye alınmamalı, TPAO yetkililerinin yapacakları açıklama beklenmeli. Yerin altından su da çıksa petrol de çıksa sahibi devlettir.
Türkiye deprem bölgesi,fay kırıkalrı nedeni le zengin petrol yatakları oluşamıyor,su testisinin kırlması gibi,rezervuar oluşamıyor,o pterolde büyük olasıkla,boru hattından kaynaklanan kaçaktır
yer altı kaynaklarını kullanım hakkı devletindir,ne çıkarsa çıksın,yanılmıyorsam 26 metreden sonra çıkansu bie devletin,(meterede yanılmış olabilirim 26 veya 36 metre)bu çifçinin arazizi rayiç bedeli üzerinden,kamulaşatırılır
NATO boru hattını delmiş petrol çıktı hikayesi yapılıyor. burası Arabistan ı 200 metreden petrol çıkacak, birde yeraltı kaynakları devletidir, arazi sahibi sadece kamulaştırma bedeli alır
Yağ basan mahallesi. :) Yıllarca petrolü yağ sanmış Anadolu insanı
Mülk sahibi ortalığı bulandırmak için böyle söylemiş.kim senin arsana 50 milyor dolar verir.sallama bence.toprak altındaki tüm zenginlikler devletindir devlet kamulaştırır ama toprak üstü ekilen bililen değerler mülk sahibinindir devlet onlara karışamaz.
Toprağın altı devletin üstü tapu sahibinindir. Bu haber bana asparagas geldi. Kamulaştırır geçerler.
O öyle değil o üst kullanım sahanın tapusunu elinde bulunduran adama arsasının raiç bedelini hesaplarken karpuz bostanı olarak hesaplayamazsın o petrolden önceydi petrol olması işleri değiştirir kaldı ki adam satmak istemezse satmaz gider Bi petrol firmasıyla anlaşır ruhsat alır kendi çıkarır beli Bi oranla ortak olur veya beli bir komisyonla kiraya verir
Yahu araplara kızarız topraklarını satıyorlar diye. Bizim de zihniyet olarak onlardan farkımız yok. Tek farkımız topraklarımızdan petrol çıkmıyor oluşu. O da olunca hemen masaya oturma derdindeyiz. Petrol ülkesi olsak filistinden farkımız olmaz.
Acele kamulaştırma kararı alınır, yasa gereği. tapuda gösterilen fiyattan mülk sahibene ödeme yapılır, bir de üzerine vergi istenir. vergi payı kesintisi yapıldıktan sonra net miktar çıkar. ayrıca konum adana olması ,orada başka boru hatları mevcut oradan sızma da olabilir.
Bence salliyorsun. garimenkul kimin olur ise olsun yer altı ve yer üstündeki tüm madenler devletin malıdır.o işadamı dediğin kişi nasıl oluyor da senin tarlanı almaya kalkıyor bence iyice sallıyorsun.
Çokta bokunu cikartirsa gider adam yan tarladan vurur sondajı alır ozan petrolden pay
aptal değilse net fiyata satmasın. petrole endeksleyip ortaklık payı alsın
Niye kuyu hemen açılmıyor yılbaşı bekleniyor ondan sonra açılacak 2023 de çıkarılacak ?
Bu zamana kadar niye bulunmamış.. Manisa ege bölgesinde.. yanında ki tarlalar da sondaja başlar..
Aman chp duymasın Zeytin ağaçlarını bahane edip petrol metrol çıkarttırmaz.
petron rezervi azsa 3-5 yılda biter. zeytin ağacı 1000 yıl yaşıyor
PARANIN YANINDA ÇIKARILACAK PETROLÜN EN AZ % 20 SİNİ TALEP ETMELİ
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (05:23)