E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin​Tarım Okulu’yla tersine göç başlatacak---

​Tarım Okulu’yla tersine göç başlatacak

​Tarım Okulu’yla tersine göç başlatacak
18 Ocak 2016 - 07:26 borsaningundemi.com

Ali Rıza Erkan, açacağı tarım okuluyla tarımı sevdirecek ve tersine göçe katkı sağlayacak

Türkiye’nin tarımda son yıllarda atağa kalktığını belirten Ali Rıza Erkan, “Fakat bu yeterli değil. Konya kadar bir alana sahip Hollanda 90 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı yaparken, 80 milyon nüfuslu Türkiye 18 milyar dolarda kalıyor. Çok üzücü bir durum. Birilerinin bir şey yapması gerekiyor. Açacağımız Tarım Okulu’yla Türk halkına tarımı sevdirmek istiyoruz. Şehirli vatandaşlarımıza tarım ve hayvancılığı öğretip, tersine göç bile başlatabiliriz” dedi.

Yıllarca medya sektöründe çeşitli kuruluşlarda muhabirlik, editörlük yaptıktan sonra kendi gazetesini kuran Ali Rıza Erkan, şimdi de tarıma el attı. Kurduğu Tarım Türk TV kanalıyla tarımın nabzını ve hayvancılığın sesi olan Erkan, Türkiye’nin ilk Tarım Okulu’nu açmaya hazırlanıyor. Herkesin zihninde toprağa dönüş olduğunu belirten Tarım Türk Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Erkan, “Tarımın geliştirilmesi, sevdirilmesi, yaygınlaştırılması için aracıyız. Sadece kaybolan tarımı ve kaybolan çiftçiyi ele avuca gelecek şekilde gençliğe sunmak istiyoruz.” Dedi.  

KONYA KADAR HOLLANDA’NIN TARIM İHRACATI KISKANDIRIYOR    

Avrupa’nın küçük ama gelişmiş ülkesi Hollanda’nın tarımdaki ilerlemesinden bahseden Erkan, şunları söyledi: “Konya büyüklüğündeki Hollanda’nın 2014 yılı tarımsal ihracatı 90 milyar dolar. Biyoçeşitliliğin Avrupa’da en az olduğu ülke konumundaki Hollanda, kıt kaynak ve zor şartlara rağmen tarımda böyle bir ekonomik güce ulaştı. Bugün, tarım ve bahçe bitkileri sektöründeki işletme sayısı 65 bini aşan Hollanda’nın sadece en büyük 5 tarımsal ihracat ürününün toplam değeri 34.8 milyar Euro’yu buluyor. Hollanda, süs bitkileri ve sebze ihracatında dünya lideri, et ihracatında dünya dördüncüsü, süt ve süt ürünlerinde dünya üçüncüsü, sıvı ve katı yağ ihracatında ise dünya dördüncüsü. 80 milyon nüfuslu ülkemizin ise 18 milyar dolar. Hollanda’nın tarımdaki başarısının ardında verimli üretim modeli, Ar-Ge, kooperatifleşme, pazarlama ve piyasa denetimi gibi faktörler yatıyor” 
Tarım bakanlığının bu konuda son yıllarda gözle görülür elle tutulur bir çok alanda değerli çalışmaları var TARIM TÜRK  olarak bu çalışmaları kanalımızdan paylaşmaktayız, izleyicilerimizden olumlu  dönüşler almaktayız.

‘TARIMI VE HAYVANCILIĞI ÖĞRENEN MEMLEKETİNE GİDER’

Herkesin aklında emekli olunca doğaya dönme isteği olduğunu anlatan Tarım Türk Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Erkan, şöyle devam etti: “Toprağı, geldiğimiz şehirleri, kısacası doğayı seviyoruz. Şehirlerde yediğimiz içtiğimiz ürünlerin hemen hemen tamamına yakını içinde kimyasal barındırıyor. Yediğimiz hiçbir şey doğal değil. O yüzden hastalıklar da iyice arttı. Biz de istedik ki; geçim sıkıntısı yaşayan insanımız tarımı ve hayvancılığı organik tarımı öğrensin, doğaya dönsün. Tarım varsa, hayat vardır. Hem refah ve sağlık içinde yaşasın, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunsun diye bu ülkenin geleceğinin tarım olduğuna inananlardan olduğumuz için Tarım Okulu açma kararı verdik.

KEÇİ’DEN SAĞIM YAPAN BİR HANIMEFENDİ ONU EVİNE GÖTÜREBİLECEK

İlk etapta İstanbul’un iki yakasından birinde görüştüğümüz birkaç üniversite işbirliğiyle bir Tarım Okulu açacağız. Buradan isteyen herkes yararlanabilecek. Ortaokul ve lise öğrencilerine üniversite hocaları eşliğinde eğitimler vereceğiz. Dileyen vatandaş da gelip, uygulamalı eğitimler alabilecek. Örneğin; 100 çeşit ağaç olacak orada. Türkiye’de yetişen, ceviz, badem, nar ağacı gibi meyve ağaçları nasıl budanır, nasıl  bakım yapılır, domates , biber ve diğer sebze ekimi nasıl yapılır? Arıcılık, kümes hayvancılığı nasıl yapılır, keçi nasıl sağılır? Ayrıca burada Keçi’den sütü sağan bir hanımefendi bu sütü evine götürebilecek”

‘TARIM VARSA HAYAT VARDIR’

Tarım sektörünün insan için olmazsa olmaz sektörlerden biri olduğunu ifade eden Erkan, ülkenin çeşitli tarım merkezi konumundaki şehirlerinde Tarım Türk TV’nin şubelerini açacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Konya, Antalya ve Ege bölgesinde Tarım Türk TV’nin şubelerini açacağız. Bu bölgeler tarımın yoğun yaşandığı yerler olduğu için ağırlık vermek istiyoruz. Bu şubeler bölgelerdeki çalışmaların daha hızlı bir şekilde herkesle paylaşılmasını sağlayacak. Tarımda emek veren bir çok kuruluş kendilerini ifade edemiyor. Türk halkı yaratıcıdır, tanınmak, bilinmek onların da hakkı. Bu şubeler sayesinde tarım merkezlerindeki bilgileri daha hızlı aktaracağız. Tarım Türk TV kanalıyla, yayıncılığın dışında Türkiye’nin dört bir yanından bize ulaşan tarımcıların, sorunlarını ziraat mühendislerimiz aracılığıyla gidermeye çalışıyoruz. Tarım varsa, hayat vardır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)