E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTarım dışı istihdam verileri doları nasıl etkileyecek?---

Tarım dışı istihdam verileri doları nasıl etkileyecek?

Tarım dışı istihdam verileri doları nasıl etkileyecek?
07 Nisan 2017 - 13:00 borsaningundemi.com

ABD'den gelecek olan ve piyasaların takip ettiği tarım dışı istihdam verisi ABD operasyonunun gölgesinde kaldı

Her ayın ilk haftası açıklanan ve piyasalar için büyük öneme sahip ABD tarım dışı istihdam verileri bugün ABD’nin Suriye’ye yaptığı saldırının biraz gölgesinde kaldı. Esad rejiminin geçtiğimiz gün İdlib’de gerçekleştirdiği kimyasal silahlı saldırı sonrası ABD yaklaşık 60 Tomahawk füzesiyle Şayrat Hava Üssü’nü bombaladı. Operasyona ilişkin konuşan ABD Başkanı Trump ise operasyonun ABD’nin güvenliği için elzem olduğunu dile getirdi.

Şimdilik ABD’nin operasyonu tek seferlik bir uyarı niteliğinde değerlendirilse de jeopolitik risklerin önümüzdeki günlerde tırmanması gece saatlerinde olduğu gibi Altın ve Yen gibi güvenli limanlara olan talebi artırabilir. Aynı zamanda bu senaryo Türk lirası için pek de iyi bir haber olmayacaktır.
Verilere gelecek olursak beklentiler tarım dışı istihdam değişiminde 180 bin, ortalama saatlik kazançlarda da %0.2’lik bir artış yaşanacağı yönünde. İşsizlik oranının ise %4.7’de sabit kalması bekleniyor.

Çarşamba günü açıklanan ADP tarım dışı istihdam değişimi geçtiğimiz ay olduğu gibi yine beklentilerin çok üzerinde 263 bin olarak gelirken hafta başında açıklanan ISM imalat PMI’ın istihdam bileşeni de 58.9 ile yine beklentilerin üzerinde gelmişti. Haftalık işsizlik başvurularının son 4 haftalık ortalamasına baktığımızda da bugünkü veri için negatif bir tablo görünmüyor.

Ancak her zaman olduğu gibi tarım dışı istihdam değişiminden çok ortalama saatlik kazançlardaki değişim ön plana çıkacak. Tarım dışı istihdam değişiminin 180 binin hafif altında kalması halinde bile ortalama saatlik kazançların beklentilerin üzerinde açıklanması dolar için pozitif yönde bir fiyatlamayı beraberinde getirebilir.

ALTIN Şubat ve Mart aylarında deneyip bir türlü kırmayı başaramadığı 200 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 1260 direncini saldırı haberleriyle kırmayı başardı. Jeopolitik risklerin artmasıyla piyasaların risk-off modunda olması güçlü bir tarım dışı istihdam raporunun altında sebep olacağı düşüşleri kısmen sınırlayabilir. Aşağıda 1250 ve 1244 bölgeleri önemli destek konumunda ve yükselişlerde 1275-1290 bölgeleri direnç olarak çalışabilir.

USDTRY sabah saatlerinde 3.75 denemesi yapmasının ardından gevşeyerek yeniden 3.72’lere gerilemiş durumda. Beklentilerin üzerinde gelecek olan verilerle 3.75 bölgesi kırılırsa yükselişler hız kazanabilir. Aksi senaryoda 3.70 ve 3.68’ler önemli destek konumunda olsa da kurda jeopolitik riskler ve referandum belirsizliklerinin olduğunu düşünürsek aşağı yönlü fiyatlamalar kalıcı olmayabilir.

EURUSD dün Draghi’nin enflasyondaki yükselişin hala tatmin edici olmadığını dile getirmesiyle son 3 haftanın en düşük seviyelerini test etmişti. Zayıf euro ile birlikte güçlü bir tarım dışı istihdam raporunun etkisi belki de en net EURUSD’de hissedilecek. 1.0620’lerin kırılmasıyla yaşanacak olan düşüşlerde 1.0580 ve 1.0520’ler destek olarak çalışabilir. Yukarıda ise 1.0720 direnç bölgesi.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)