E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTarım Bakanı'ndan kurbanlık hayvan açıklaması---

Tarım Bakanı'ndan kurbanlık hayvan açıklaması

Tarım Bakanı'ndan kurbanlık hayvan açıklaması
02 Temmuz 2019 - 12:37 borsaningundemi.com

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bu yıl sahip olduğumuz kurbanlık hayvan varlığı, bayramda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını gösteriyor" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kurbanlık olarak ülkemizde bu yıl 1 milyon 217 bin büyükbaş, 3 milyon 895 bin adet ise küçükbaş hayvanımız var. Bu yıl sahip olduğumuz kurbanlık hayvan varlığı, bayramda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını gösteriyor" dedi.

Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki hayvan varlığının kurbanlık ihtiyacını karşılayacak durumda olduğunu belirtti. Pakdemirli, "Kurbanlık olarak ülkemizde bu yıl 1 milyon 217 bin büyükbaş, 3 milyon 895 bin adet ise küçükbaş hayvanımız var. 2018'de 866 bin büyükbaş, 2 milyon 682 bin küçükbaş hayvan kurbanlık olarak kesildi. Netice itibarıyla bu yıl sahip olduğumuz kurbanlık hayvan varlığı, bayramda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, salgın veya bulaşıcı hayvan hastalığı bulunan, kayıt altına alınmamış, kulak küpesiz ve yanlarında sığır cinsi hayvanlar için pasaport, koyun keçi türü hayvanlar için nakil belgesi bulunmayan hayvanların alınıp-satılmalarına ve kesilmelerine izin verilmeyeceğini kaydederek, "Kurbanlık olarak sevk edilecek hayvanların resmi veteriner hekimler tarafından muayene ve gerekli kontrolleri yapılacak, sağlıklı bulunan hayvanlar için veteriner sağlık raporu düzenlenerek iller arası nakline müsaade edilecek" açıklamasında bulundu.

ANADOLU'DAN TRAKYA'YA SEVK

Bakan Pakdemirli, kurbanlıkların arındırılmış bölge olan Trakya'ya sevki sırasında gerekli tüm kontrollerin yapılacağını belirterek, "Anadolu’da bulunan illerden hastalıklara karşı arındırılmış bölge olarak ilan edilen Trakya'ya sevk edilecek hayvanlar için de veteriner sağlık raporu düzenlenmesi gerekiyor. Trakya'ya sevk edilecek hayvanların, doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş veya en az 3 ay bulundukları işletmede barındırılmış olması gerekiyor. Hayvanlar sevk öncesinde 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmeli, bu süre sonunda Şap Enstitüsü Müdürlüğünce yapılan NSP test sonuçları negatif olmalıdır. Bu şartları taşımayan hayvanların nakledilmesi halinde idari yaptırım uygulanacaktır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Endazeci03 Temmuz 2019 09:39

    Diyanet Kurban 2019 Bağış Fiyatını 890 TL olarak belirlemiş. Biz 7 Ortak 12.250 TL ödeyerek Bir Kurban Aldık. Kişi başı 1750 TL. Diyanet 890 TL Kurbanı nereden ve nasıl buluyor. 890 TL ile 1750 TL arasında Kat farkı var. Kendimce söyle düşünüyorum. Bu işte bir terslik var. Gerçek anlamda ben 1750 TL verip Kurbanımı kesiyorken. Diyanet Vakfına 890 TL verince Kurbanimi kesmiş mi oluyorum. Sadece Diyanet Değil. Bu işlemi yapan Tüm kurumların Kurban fitatlari gerçek fiyatın yarısı. Yorum yapmayıp yorumlara bakmayı tercih edicem. Dini inancımız gereği kesilen Kurbanlarımızı Allah Kabul etsin...

  • Şahin kus02 Temmuz 2019 22:18

    Sorun bu kurbanlıkları alacak para bulmada

  • Erdal sasa02 Temmuz 2019 16:07

    Yurtdışında gelen angusa aynı inceleme tetkikleri yaptınız mı? Yurtdışından gelenler hastalıklı mı şarbonlu mu bakıldı mı?