E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak‘Tapulu malım var’ diye güvenmeyin---

‘Tapulu malım var’ diye güvenmeyin

‘Tapulu malım var’ diye güvenmeyin
16 Temmuz 2011 - 10:50 borsagundem.com

Emlak Uzmanı Salim Taşçı, “Tapusu sizin olsa da kendi mülkünüz, sizden habersiz el değiştirmiş olabilir” diyerek uyardı

Böyle bir durumu yaşamamak için taşınmazın bilgilerinin olduğu ve ‘benim dışımda kimse işlem yapamaz’ notunun yer aldığı beyanın olması gerektiğini söyleyen Taşçı, bu yönde bir de yaşanmış örnek verdi.
“Mülk sahibi, Ankara’nın tanınmış bir işadamıdır. Konya yolunda, aldığı imarlı arsaya bedelinin dört misli teklif gelir. Satma talimatını verir. Teklifi yapana evraklar, birkaç fotoğraf fazlasıyla verilir. Aradan birkaç gün geçince talip olan, vazgeçtiğini bildirerek evrakları geri getirir, ama tek fotoğrafla...
Bir hafta sonra, bu defa başkası aynı işadamının bitişiğindeki arsa için arar. Fiyat, gerçek değerin, yedide bir düzeyindedir. Alma kararı vererek evraklar teslim edilir. Arayan kişi, kişi tapuda muamelenin hazır olduğunu arsa bedelinin nakit getirilmesini söyler. Tapuda buluşulur. İşadamına kendi arsasını satmaktadırlar. Daha önce verilen evraklarla sahte vekalet tanzim edip arsayı bir başkasının üstüne geçirmişlerdir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ucmuroy16 Temmuz 2011 14:08

    eyerki devletin bir çok birimini hırsızlar ele geçirmişse her şey mumkun ve parasıda vardır kanun ona işlemiyodur işletilemiyor