E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTapuda lisanslı aracı dönemi başlıyor---

Tapuda lisanslı aracı dönemi başlıyor

Tapuda lisanslı aracı dönemi başlıyor
14 Temmuz 2012 - 02:34 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapuda lisanslı aracılık dönemini başlatıyor

Yönetmelik taslağına göre; artık vatandaşın tapudaki işlemlerini lisanslı uzman kişiler yürütecek.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, taşınmaza yönelik aracılık faaliyetlerini belirleyen yönetmelik taslağı kapsamında lisanslı uzman kişileri belirleyerek, vatandaşa rehberlik hizmeti sunacak. Vatandaş ile lisanslı aracı arasında imzalanan sözleşme sonucunda, vatandaş tapudaki işlemleri bitince sadece imza atmış olacak. Sistem 2013 yılı içerisinde hayata geçirilecek. Müdürlük, önce sınav açacak. Sınava en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumları ile tapu ve kadastro meslek yüksekokulundan veya emlak ve emlak yönetimi konularında eğitim veren en az iki yıllık bir yüksekokuldan mezun olanlar başvurabilecek. Sınava yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymiş olanlar başvuramayacak. Ayrıca Türkiye'de yerleşim sahibi olmayanlara da sınava başvuru hakkı tanınmayacak.
Sınavı kazananlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde kayıt altına alınacak. Sicil kayıtları oluşturulan kişiler daha sonra meslek etiği ve ahlak kurallarına uyacağına dair yemin edecek. Kayıt altına alınan lisans sahiplerine tapu ve kadastro mevzuatı ile ilgili uygulamalarına ilişkin konularda en az iki hafta genel müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslara göre zorunlu eğitim verilecek. Müdürlük isterse eğitim süresini uzatabilecek. Lisans, kimlik belgesi ve kaşe verilen lisanslı aracılar kendi işyerlerini açıp işyerlerinin adresini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bildirecek. Tapu, yeni sistemle birlikte üniversite mezunu pek çok kişiye istihdam sağlayacak. Vatandaş isterse aracısız kendi işini kendi de yapabilecek. ANKARA ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim Çınarlı14 Temmuz 2012 14:01

    Devlet ilk defa eğitim almış kişilere güzel bir hak tanımış.Sistemde öncelik lisans veya önlisans almış kişilerin olmalı Tebrik ederim.