E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Pentagon Sözcüsü Rebecca Rebarich, "Başkan (Trump'ın) ortak yük paylaşımını arttırma yönergesine uygun olarak Savunma Bakanlığı, bölgesel güvenliği destekleyen, düşmanlık ve saldırganlığı caydıran askeri birliklerimizin maliyetini paylaşma konusunda Suudi Arabistan'ı devreye soktu. Suudi hükümeti bu faaliyetlere ilk katkıyı yapmıştır." dedi.
CNN'nin ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberde, eylül 2019'da İran tarafından yapıldığı öne sürülen insansız hava aracı saldırılarından sonra Suudi petrol tesislerini korumak için ülkeye binlerce ilave ABD askeri gönderildi.
Ayrıca tesislerin çevresine füze savunma bataryası yerleştirildi.
Bu arada Washington'la Riyad arasında, Suudiler tarafından ABD askeri maliyetlerinde hangi masrafların karşılanacağının detayları ve Yemen savaşındaki desteği de dahil ABD'ye nihai olarak ne kadar borçlu olduğu konusunda ikili görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.
Aynı yetkiliye göre Riyad, ABD ordusunun Suudi savaş uçaklarına sağladığı hava ikmal operasyonlarının maliyeti için de kısmen geri ödeme yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Suudi Arabistan'ın söz konusu masraflar için bankaya 1 milyar dolar depozit yatırdığını söylemişti.
Körfez Savaşı'nda ABD'ye 36 milyar dolar ödenmişti
Öte yandan Suudi Arabistan, ABD'nin askeri maliyetlerini karşılamak için ilk defa ödeme yapmıyor.
Suudi Arabistan, Kuveyt ve diğer Körfez ülkeleri, 1990-1991 yıllarında Körfez Savaşı'nın maliyeti olarak, ABD'ye 36 milyar dolar ödemişti.
Fransa da Suudi Arabistan'a radar sistemi kurdu
Öte yandan Fransa da eylül ayında Suudi Arabistan'ın doğu kıyısına radar sistemi kurdu.
Fransız yetkililer sistemin, petrol tesislerine gerçekleşen füze saldırılarının ardından Suudi savunma sisteminin güçlendirilmesi amacıyla kurulduğunu bildirdi.
Paris, Suudi Arabistan'da dünyanın en büyük petrol rafinerinin bulunduğu tesise yapılan füze saldırısı nedeniyle İran'ı suçlamış ve Riyad'a 'destek' sözü vermişti.
Saudi Aramco petrol tesislerine saldırı
Dünyanın en büyük petrol şirketi olan Suudi Arabistan Milli Petrol Şirketi Saudi Aramco'ya ait iki tesiste, 14 Eylül'de düzenlenen saldırı sonucu yangın çıkmış, saldırı nedeniyle ülkenin petrol üretiminde günlük 5,7 milyon varil kesintiye gidilmişti.
Saldırıyı, Yemen'deki İran destekli Husilerin 10 silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullanarak düzenlediği kaydedilmişti.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Adi herifler bizde hacca gidecez umreye gidecez diye sıraya giriyoruz, Allah bilyo bunları bizim ibadet için verdiğimiz paraları çakıldaklı kefereye peşkeş çekiyorlar ödlekler.
Trump istesin selman dötünü bile verir. Korkak çünkü
Yakında Amerika petrol benim der
sudiler işi biliyor 500 milyondolara amerikanın ordusunu kullanıyor. para bol nasılsa ne gerekvar maşa varken ateş ele alınmazmış.
Maşa sudiler adamla kendi petrollerini koruyorlar
Şu suudiler kadar onursuz aşağılık bir millet yoktur dünyada.. Abd nin israilin oyuncağı olmuş bir devlet..
Suyidi arabistan yılda kaç ton kurban eti amerikan askerlerine.veryor
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:13)