E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BDDK verilerine göre, 2011 sonunda bankalarda tutulan kıymetli maden depo hesaplarının toplam tutarının 2010 Kasım sonuna göre yüzde 588 artışla 14 milyar 220 milyon liraya ulaştığını söyleyen Bank Asya Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Beyaz, "Yapılan hesaplamaya göre de bankaların altın depo hesabı büyüklüğü 1 yılda yaklaşık 30 tondan yaklaşık 140 tona yükseldi. Piyasa verilerine bakıldığında bankamız genelinde 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 400 artış meydana gelmiş bulunuyor" dedi.
Katılıma özel altın fonu ihraç edecek
Katılım bankalarından altına yatırımı son dönemde oldukça hızlandıran Bank Asya, yeni bir ürün üzerinde çalışıyor, Banka, Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun altına dayalı bir yatırım fonu geliştiriyor
Hurda altın konusunda ilk adımı atan bankalardan biri olan Bank Asya yeni bir ürün geliştirme konusunda da kolları sıvamış durumda. Altın Fonlarının Sermaye Piyasası Kurulu kayıtlarında şu anda yaklaşık 60 bin yatırımcısı ve 1 milyar 76 milyon TL büyüklüğü olduğunu söyleyen Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Beyaz, katılım bankacılığına uygun bir fon hazırlama aşamasında olduklarını söyledi. Ahmet Beyaz, "Katılım Bankacılığı prensipleri doğrultusunda farklı yatırım ürünü arayışı içerisinde olan müşterilerimize cevap verebilmek adına ilerleyen dönemlerde mevcut altın ürünlerimiz dışında alternatif olarak altına dayalı bir yatırım fonunun ihracı düşünülebilecek olup bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.
HEDEF 2 TON ALTIN
Bankalarının altın hesaplarına olan ilginin Kasım 2010'dan bu yana arttığını söyleyen Ahmet Beyaz, en hızlı büyümenin ise Temmuz - Ağustos 2011 aylarında yaşandığını vurguladı. Bank Asya'nın Altın hesaplarında 2011 yılında yüzde 300'ün üzerinde büyüme gerçekleştiğini de söyleyen Beyaz, "Bankamız 2011 yılsonunu yaklaşık 10 ton altın seviyelerinde kapatmış 2012 yılı sonuna kadar hedefimiz net olarak 2 ton altının bankamızca ekonomiye kazandırılmasıdır" dedi.
ALTIN GÜNLERİNE DEVAM
Yastık altı olarak nitelenen ve ekonomiye henüz kazandırılmamış 5 bin ton olan altın olduğunu söyleyen Beyaz, "Mart ayından itibaren belirlemiş olduğumuz şubelerimizde Altın Kabul Günlerimiz ile müşterilerimizin ziynet eşyalarım ve altın birikimlerini "Altın Kabul Günü " uygulamamızla cari hesaplarına aktararak güvenli yatırım hizmetini sağlamaya başladık. Böylece hedefimiz yastık altında atıl olarak bekleyen altınları reel ekonomiye kazandırmaktır" şeklinde konuştu.
Şubede Bank Asya logolu altın satacak
Kısa bir süre sonra müşterilerimize altın cari hesaplarından Altın Katılma Hesabı açma imkânını da sunmaya başlayacaklarını belirten Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Beyaz, "Ayrıca müşterilerimiz cari hesaplarından belirledikleri periyodlarda gram olarak ya da tutar olarak otomatik altın alımı gerçekleştirebilmektedirler. Bununla birlikte 2012 yılı yeni ürün hazırlıklarımız içerisinde tüm şubelerimizden müşterilerimize bankamız logolu fiziki altın alış veya satışı sağlamayı planlamaktayız" şeklinde konuştu.
Uzun vadede yükseliş devam eder
2011 yılında Avrupa ekonomisinden yaşanan sıkıntıların etkisiyle altının onsunun 1.920 dolarlar seviyesine yükseldiğini de söyleyen Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Beyaz'a göre Aralık 2011 yılından itibaren fiyat seyrine bakıldığında 1.534 dolar ile dip görüldü. Daha sonra yükseliş trendinin başladığını da sözlerine ekleyen Ahmet Beyaz, "Nisan ayı itibariyle yaklaşık 1.650 dolar olarak yatay seyre girmiş bulunuyor. Altın ons fiyatında kısa vadeli dönemden ziyade uzun vadede yükseliş trendinin devam edeceği beklentilerimiz arasında yer alıyor" dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (20:11)