E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye'nin doğal gaz ithalatı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23 artarak, 5 milyar 261 milyon metreküp seviyesinde gerçekleşti.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun şubat ayına ilişkin "Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu"na göre, ithalatın yaklaşık 2 milyar 739 milyon metreküpü boru hatlarıyla, 2 milyar 522 milyon metreküpü de sıvılaştırılmış doğal gaz tesisleri aracılığıyla gerçekleştirildi.
Böylece doğal gaz ithalatı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23 artarak, 5 milyar 261 milyon metreküpe yükseldi.
Bu dönemde en fazla doğal gaz alımı yapılan ülke, 1 milyar 112 milyon metreküple Rusya oldu. Rusya'yı, 931 milyon metreküple ABD ve 859 milyon metreküple Azerbaycan izledi. İthalatın kalan kısmı Cezayir, İran, Katar, Nijerya'dan yapıldı.
Konutlarda doğal gaz tüketimi arttı
Doğal gaz tüketimi ise söz konusu dönemde yüzde 11,3 artışla 5 milyar 670 milyon metreküp olarak hesaplandı.
Doğal gaz tüketimi, elektrik santrallerinde yüzde 33,5 artışla 790 milyon metreküpe ulaşırken, konutlarda yüzde 8,7 artışla 2 milyar 762 milyon metreküpe yükseldi. Şubatta organize sanayi bölgelerinin doğal gaz tüketimi yüzde 16,5 artarak 352 milyon metreküp olarak kayıtlara geçti.
Söz konusu dönemde, Türkiye'de doğal gaz stok miktarı yüzde 11,6 azalarak, 1 milyar 914 milyon metreküp oldu.
Petrol ithalatı şubatta azaldı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Doğalgaz tüketimi her yıl şubatta artar .En soğuk ay.Petrolde ki düşüş,ekonominin gerilemesinden.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (02:38)