E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSPK'dan izin almayan ev yapamayacak---

SPK'dan izin almayan ev yapamayacak

SPK'dan izin almayan ev yapamayacak
12 Ekim 2012 - 07:48 borsagundem.com

Maketten konut satışları ‘halktan para toplama' faaliyeti olarak kabul edilecek ve SPK denetimine alınacak

Son dönemde bazı inşaat firmalarının sıkıntıya girmesi ve para topladıkları çok sayıda kişiyi mağdur etmeye başlaması bu konuda çözüm arayışlarına neden oldu. Sektörü disipline sokmak ve bağımsız bir denetim kurulu tarafından enetlenmesini isteyen hükümet, Sermaye Piyasası Kurulu'nu (SPK) devreye soktu. Gayrimenkul sektörü de SPK denetimine giriyor. Maketten konut satışları ‘halktan para toplama' faaliyeti olarak kabul edilecek ve SPK denetimine alınacak. SPK'dan izin almadan maket üzerinden konut satışı yapılamayacak.
TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda oluşturulan alt komisyonda Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında 4. maddeye ekleme yapıldı. AK Parti milletvekilleri tarafından verilen önergeyle sermaye piyasası araçlarının ihracında izahname hazırlama yükümlülüğünü düzenleyen maddeye 6. fıkra eklendi. Buna göre, maket üzerinden yapılan konut satışları ‘halktan para toplama" faaliyeti olarak kabul edilecek ve diğer sermaye piyasası araçları gibi SPK denetimine tabi olacak. Bundan böyle gayrimenkul şirketleri maket aşamasında iken satış yaparken SPK'ya izahname verecekler. İzahnamesine SPK'dan onay verilmeyen şirketler maketten satış yapamayacaklar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)