E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK şikecileri inceliyor---

SPK şikecileri inceliyor

SPK şikecileri inceliyor
08 Ağustos 2011 - 07:58 borsagundem.com

SPK’dan şikecilerin 7 göbek yakınına inceleme geliyor

SPK, şike ile ilgili incelemeyi daha da gerilere götürmeye karar verdi. Halka açık kulüplerin son 5 yıllık fiyat hareketlerini takibe alan SPK, adı karışanların yakınlarını da incelemeye alacak.
SERMAYE Piyasası Kurumu’nun (SPK) futboldaki şike operasyonu ile ilgili başlattığı inceleme derinleştirildi. Operasyon kapsamında, futbol kulüplerinin halka açık şirketlerinin geriye dönük beş yıllık maçları mercek altına alındı. Bu kapsamda, futbolda isimleri şike skandalına karışan sporcuların yanı sıra yakınlarının da hesapları araştırılıyor. Bu çerçevede yaklaşık 3 bin kişinin hesabının incelendiği bildirildi. SPK uzmanları, operasyon kapsamında şike yapıldığı öne sürülen maçlardan önceki gün olan cuma günleri ve maçlardan sonraki ilk işlem günü olan pazartesi günleri yapılan işlemleri masaya yatırdı. Şikeci sporcuların, maçlardan önce borsada işlem yapıp yapmadıkları tespit edilmeye çalışılıyor.
3 yıla kadar hapis isteniyor
Ön incelemelerde, bazı sporcuların şike bilgileri ile borsada işlem yaptıkları yönünde izlere ulaşıldı. Ancak inceleme sonuçlanmadığı için henüz bu yönde elde edilen bilgiler paylaşılmıyor. Şikeci futbolcuların ve yakınlarının şike bilgilerini kullanarak borsada yaptıkları işlemler, insider trading yani içerden bilgi sızdırma suçu kapsamında değerlendiriliyor. SPK, şike bilgilerini kullanarak borsada işlem yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacak. SPK yetkilileri, borsadaki en ağır suçlar arasında yer alan içerden bilgi sızdırarak işlem yapanların 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağını bildirdiler. Star

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bahadır 09 Ağustos 2011 20:02

    borsa dündem ne zamandırr yargılayıp hüküm giydirme işine başladıı bu haber ne haber ahlakına ne de insan ahlakına sığarr. belli ki birilerinin adımısın öyle olmasa sadece tayfur un fotoğrafın koyarak hedef göstermezdin. korkmana gerek o şu an içeride sana bişey yapamaz

  • İlhan ARBAK08 Ağustos 2011 20:58

    Mahkemeler tarafından ceza almamış ve suçluluğu kanıtlanmamış bir kişinin böyle bir haber ile suçluymuş gibi gösterilmesi inanın size hiç yakışmamış.Bu haberi hazırlayan kişinin mesleğinden şüphe duydum yazık.

  • ALPER İLTER08 Ağustos 2011 11:24

    YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDERKEN İNSANLARA NASIL ŞİKECİ DİYEBİLİYORSUNUZ, BİRAZ SORUMLU DAVRANIN LÜTFEN. O RESİM VE O HABER HİÇ HOŞ DEĞİL.

  • ela08 Ağustos 2011 09:22

    cuma gunu haber alıp borsayı yerle bir edenleride bi inceleseler.