E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSPK Başkanı'na cevap---

SPK Başkanı'na cevap

SPK Başkanı'na cevap
19 Mayıs 2011 - 08:22 borsagundem.com

SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın 'aracı kurum ve banka gibi çalışıyorlar' diye eleştirdiği inşaat şirketlerinden, başkana cevap geldi.

İstanbul'da 150 milyon liralık projeyi özkaynakla yapacak ve banka kredisiz 60 ay taksitle satacak Maximoon projesinin sahibi Mehmet Yalçıntepe, "Bankaların 4-5 bin liralık dosya masrafından Akgiray'ın haberi var mı? Müşterimize bunu ödetmek istemiyoruz." dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray'ın, "Banka ve aracı kurum gibi çalışıyorlar" eleştirisine, özkaynakla çalışan inşaat şirketlerinden tepki geldi. İstanbul Esenyurt ilçesinde 1.500 konutluk Maximoon projesinin sahibi Mehmet Yalçıntepe, dün bu projeyi kamuoyuyla paylaştı. Yalçıntepe, 150 milyon liralık projeyi banka kredisi kullanmadan inşa edeceğini ve müşterilere de 60 ay taksitle, banka kredisiz satacağını söyledi. Tanıtım sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Yalçıntepe, "Banka ve aracı kurum gibi çalışanlara SPK Başkanı'nın bir eleştirisi oldu. Sizin görüşünüz nedir?" sorusuna şu cevabı verdi: "Bankalar 4-5 bin lira dosya masrafı alıyorlar. Akgiray'ın bundan haberi var mı? Biz konut başına alınan bu dosya masrafını müşterimize ödetmek istemiyoruz."

1989 yılından bu yana demir tedariki alanında faaliyet gösteren Yalçıntepe Grubu, ilk markalı konut projesini Esenyurt'ta hayata geçirdi. 150 milyon lira yatırım değeri taşıyan Maximoon isimli proje 1.500 konuttan oluşuyor. Projede metrekare fiyatları ise 1280-1450 TL arasında değişiyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Yalçıntepe Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, "1989 yılından bu yana demir tadarikinde çalışıyoruz. 2007'de Esenyurt'ta bazı binalar yaptık. Birkaç inşaat projesine de finansör olduk. Daha sonra kendi projemizi üretmeye karar verdik. Bu projeye başladık. Bu yıl içinde Esenyurt'ta bir projeye daha başlayacağız." dedi. 32 bin dönümlük arsanın 18 dönümü üzerinde projenin inşa edileceğini belirten Yalçıntepe, "Binalar 12 katlı ve 22 katlı 5 bloktan oluşuyor. 1.500 konutluk projede 60'a yakın ticari birim de olacak." dedi. Maximoon'da tüm sosyal imkanların bulunacağını ifade eden Yalçıntepe, 1+1, 2+1, 3+1 dairelerden oluşan projede en küçük daire 50 metrekare. 15 gün devam edecek kampanya döneminde konutların indirimli satılacağını belirten Mehmet Yalçıntepe, "Kampanyalı dönemde metrekare satış fiyatları cephesine göre 1280-1450 lira arasında. Şu anda 140 daire sattık. Kampanya bitince fiyatlar 2.400 lirayı bulur." diye konuştu. Projedeki en küçük daire olan 50 metrekarelik dairenin taksitinin 450 liradan başladığını belirten Yalçıntepe, projenin 2013 yılında teslim edileceğini söyledi.

SPK Başkanı ne demişti?

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi'nin önceki günkü açılışında SPK Başkanı Vedat Akgiray şöyle demişti: "Bir de maalesef bazen izliyoruz, bize de intikal ediyor şu veya bu şekilde, bazı firmalarımız, küçük azınlık tabii, düzgün yollarla finansman kaynakları bulamadıkları için veya ulaşamadıkları için kendi kendilerine finansman modelleri üretmeye başlıyorlar. Hafiften, bankacılık, aracı kurumluk yapmaya başlar gibi... Bu riskli iş, işte buna izin vermemek gerekiyor. Kötü bir vaka yok şu anda. Olmasın diye şu anda ikaz ihtiyacı duydum. En ufak bir siteye bakıyorsunuz birkaç yüz tane daire... 'batsın, çıksın, olsun' diyemeyiz."
ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • METİN25 Mayıs 2011 00:09

    Başkan, inşaat şirketlerini bırak da kendine bak. İMKB VERİLERİNİ KÜÇÜK YATIRIMCIDAN GİZLEMEKTEN VAZGEÇİN.