E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSpekülasyon olur diye yapmadık---

Spekülasyon olur diye yapmadık

Spekülasyon olur diye yapmadık
29 Ağustos 2012 - 14:51 borsagundem.com

97 milyon kar açıklayan Torunlar GYO'nun YKB'si Aziz Torun'dan Borsa Gundem'e özel açıklamalar

MERT YILMAZ/BORSA GÜNDEM
Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcilerinden Torunlar GYO, 2012 yılı ilk altı ayına  ilişkin finansal sonuçları ve gelecek dönem beklentilerini düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı.Toplantı Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ve Torunlar GYO Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kazanç'ın katılımı ile gerçekleşti.
2012 yılının ilk altı ayında kira gelirlerini yüzde 17.6 oranında artıran Torunlar GYO, yılın ilk yarısı için 97 milyon TL net kâr açıkladı.  Yıl sonuna kadar proje değer artışı hariç kârını 200 milyon TL’ye yükseltmeyi hedefleyen şirket, 2012 yılında 400 milyon TL’ye yakın  yatırım harcaması yapacak.
Torunlar GYO’nun yatırım hedefleri ile ilgili de bilgi veren Aziz Torun, “Halka arz sonrası portföyümüzde yer alan projelerimiz için 2014 yılına kadar 1 milyar TL’lik yatırım hedefi açıklamıştık. Söz konusu yatırım hedefimizin 137 milyon TL’lik bölümünü de 2012 yılının ilk yarısında gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar bu rakam tahminen 400 milyon TL’ye yaklaşacak. 2012 yılı yatırımlarımızla halka arzdan bugüne yaptığımız toplam yatırım harcamamız 600 milyon TL’yi geçecek” dedi.
Aziz Torun, toplantının ardından Borsa Gündem'e özel açıklamalar yaptı. İşte sorular, işte çarpıcı cevaplar...
1)Açıkladığınız hisse geri alım programında son durum nedir ?
-Hisse geri alım programı kapsamında 30 milyon TL’lik bir alım durumu söz konusuydu ama bunun yüzde 10'u civarında bir alım oldu. Çünkü çok şükür gördüğünüz gibi 2012 yılında yüzde 47 oranında bir hisse artışımız oldu. Zaten Hisse geri alım programının amacı düşüş dönemlerinde yatırımcıyı mağdur etmeme adına olur. Bizim hisse değeri artarken alım yapmamız yanlış yorumlanıp spekülatif bir ortam yaratabilirdik, bu yüzden de o ihtiyat marjımızı kullanmadık.
2)En büyük projeniz olan Mall Of İstanbul’un arazisinde bulunan yüksek gerilim hatlarına nasıl bir çözüm getirdiniz ?
-Mall of İstanbul projesinde ki yüksek gerilim hatlarını biz 2 km'lik alanda 15 milyon lira harcayarak yer altına aldık. Bu yaptığımız çalışmayı da çevre için değer katma ya da kamuya destek olarak görebilirsiniz.
3) Fi-Yapı firmasının icralık durumunu ve yarattığı mağduriyet ortamının sektörü nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz ?
-Proje geliştiricilere baktığımızda, bir proje geliştiricinin yaptığı reklam ile ortaya çıkardığı iş aynı oranda ve bir denge içinde olmalıdır. Bu şahısların harcamaları ve gelirleri arasındaki anormalliğin yatırımcılar açısından dikkat çekici olması lazım. Geliriniz 100 lira ama havanız, giyiminiz kuşamınız 300 lira ise bu değirmenin suyu nereden geliyor olur. Reklam harcamalarına ve sponsorluklara baktığımızda firma ismi vermeden konuşacağım, bu terazi bu ağırlığı kaldırmaz.
4) İstanbul'a yapılacak finans merkezi hakkında ne düşünüyorsunuz? Finans bölgesi merkezine yatırım yapma planınız var mı?
-Finans merkezi diye adlandırılan bölge aslında Türkiye'deki kamu bankalarının İstanbul'a gelerek konuşlandığı bir bölge olacaktır. Yani aslında finans merkezi diye bir bölge olmaz, finans merkezi diye bir şehir belki olur. Bu proje İstanbul'un finans merkezi yapılma projesidir. Finans merkezi bölgesinin birinci aksı Mecidiyeköy-Maslak hattıdır bizde bu bölgelerde büyük projeler ile varız. Kamu bankalarının taşınacağı bölgenin yeterli oranda geliştiğini düşünüyoruz dolayısı ile o bölgeyle ilgili bir projemiz yoktur.
5) Halka arz sürecinde yabancı yatırımcılardan yeterli talep olmadığını söylemiştiniz şu anda ki durum nedir?
- Halka arz sürecinde aslında yabancıların ilgi göstermemesi değil, yabancılar ilgi göstermişti ama bazı teknik nedenler yüzünden istenen yabancı yatırımcı oranı portföyümüzde yoktu, daha sonraki süreçte bu güne gelene kadar yüzde 30 oranında yabancı yatırımcıya ulaşmış durumdayız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)