E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), korona virüsü salgınının Asya Pasifik bölgesindeki ülkelerin milli gelirlerinde toplamda 211 milyar doları silebileceğini açıkladı.
CNBC’nin aktardığına göre, Çin için 2020 yılı büyüme tahminini yüzde 5,7’den yüzde 4,8’e çeken kuruluş, salgın nedeniyle bu yıl Avustralya, Hong Kong, Singapur, Japonya, Güney Kore ve Taylan’ın ekonomik durgunluğa (resesyon) ya da durgunluğa yakın bir noktaya gireceğini öne sürdü.
HEM ARZ HEM TALEP ŞOKU YAŞANIYOR
İnsanların sokağa daha az çıktığını ve seyahat ettiğini, şirketlerinde devletlerin sınırlamaları ve çalışanların enfeksiyon riski nedeniyle üretimlerinde aksama olduğunu belirten kuruluş, hem arz hem de talep şoku yaşandığını kaydetti.
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, korona virüsünde dünya genelinde vaka sayısı 95 bini aşarken, ölü sayısı da 3 bin 280’e ulaştı. Çin dışında en çok vaka tespit edilen ülkeler, Güney Kore, İtalya ve İran olarak sıralanıyor.
Salgının tahmin edilenden daha uzun sürmesi durumunda Asya Pasifik bölgesindeki ekonomik etkisinin daha derin olacağını belirten S&P, hane halkları, şirketler, bankalar ve hükümetler dahil herkesin salgının olumsuz sonuçlarından etkileneceğini vurguladı.
HAVACILIKTA GELİR KAYBI 113 MİLYAR DOLARI BULABİLİR
Milli gelirlerinin ortalama yüzde 10’u kadar turizm geliri olan ve Çinli turistlerin toplam içindeki payının yüksek olduğu Hong Kong, Singapur, Tayland ve Vietnam’ın salgından en sert etkilenecek ülkeler olduğuna dikkat çeken kuruluş, bu ülkelerin ayrıca, elektronik ve otomotiv sektörlerindeki tedarik zinciri risklerine karşı yüksek düzeyde duyarlı olduğuna işaret etti.
Öte yandan, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) dün yaptığı açıklamaya göre, salgın nedeniyle bu yıl dünyada hava yollarının toplam gelirinin 113 milyar dolar azabileceği, bunun da 2008’deki küresel finansal kriz sonrası en yüksek rakam olacağı tahmin ediliyor.
S&P, salgının ikinci çeyrekte önüne geçilmesi durumunda küresel ekonominin 2021’de tekrar toparlayabileceği öngörüsünde bulundu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Corono virüs diye diye soyuyorlar milleti.
s p 1300 dolara dusunceye kadar bekleyecegim ondan sonra favori hisselerime giris yapacagim petrol 20 dolara duserse altina sarkarsa alim zamani gelmis demektir ama bu kriz cok kisiyi batirir petrol dususu zaten su an dunyada 20 ulke ekonomisini zora sokuyor harcayamiyor ve calamiyorlarlar viruste sanayiden kazanan ekonomileri vuracak burda ikinci buhrani cikartacak komplo teorisi gibi oldu benim gorusum bu yatirmici tavsiyesi degildir
Daha ABD'ye yeni sıçradı tüm dünya resosyona girecek, ABD işi gevşek tutuyor karantina yok İran gibi çok hızlı ilerler
+Ayrıca Avrupa’da çoğu ülke resesyona girecek=küresel resesyonnnnn
ölmeyen virüs yapmışlar
Çin girmeden bunlara ne giriyor abd nin derin finans oyuncularıyla ilaç firmalarının sahipleri 2020 için özel birşeyler düşünmüşler halbuki 2020 için küresel hise senedi piyasaları altın çagını yaşayacaktır ama bellii bazıları geç kalmış geç kalmalarını kendi lehlerine çevirmek için yaptıkları bişey
Millet can derdinde sp mal derdinde. Bu ne biçim dünya
Madem öyle senin burda işin ne.
Maaşlı anguslar gene manupüle edecek bir konu bulmuşlar, salyaları akıyor.
Japonya 25 senedir resesyonda.
İki ay önce yazdım elektronik şirketleri çok zor duruma düşecek çünkü Çinden tedarik etmeleri gereken donanımları alamıyorlar ve talebe cevap veremiyecekler başka ülkelerden almaya kalkarlarsa daha mahalıya alacaklar ve fiyatları da yükseltmek zorunda kalacaklar böylece satışlar azalacak bu sade elektronik firmaları için degil uzak dogudan ticareti olan her firma için geçerli ha Türkiye in avrupaya tedarik te ön plana çıkarsa lehine olabilir
Yani 2008 de olan kriz tekrar edecek!
Küresel resesyon küresel ekonomik kriz var zaten hissedilir seviyelere ulaşmaya başladı daha da derinleşecek Türkiye gibi ekonomisi çok kırılgan olan ekonomilerde küresel kriz çok şiddetli olacak. Küresel ekonomik krizin çok büyük delilleri aylardır vardı daha da derinleşiyor petrol fiyatları iyice düşmesi, borsaların şişmesi, Almanya ve Fransa ile Avrupada, Çin ile Asya'da sanayinin gerilemesi, üretim daralıyor ticaret azalıyor küresel ekonomi daralıyor daha nolsun. Merkez Bankaları faizleri aylardır düşürüyor ama bir fayda etmiyor önüne geçemiyorlar geçemezler de asla. Bu defa küresel ekonomik krizin sembolik günü "KARA CUMA" olsun😉
Güney Kore, Japonya, Hong Kong ve Singapur resesyona girerse tüm dünya resesyona girer zaten.
S&P, koronavirüsü salgını nedeniyle küresel ekonomide hem talep hem de arz şoku yaşandığını, bu yıl Avustralya, Hong Kong, Singapur, Japonya, Güney Kore ve Taylan'ın ekonomik durgunluğa (resesyon) girebileceğini açıkladı
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:25)