E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSözcü bizzat açıkladı---

Sözcü bizzat açıkladı

Sözcü bizzat açıkladı
19 Eylül 2013 - 17:58 borsagundem.com

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Bernanke'nin yerine Fed başkanlığı için öne çıkan ismi açıkladı...

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, görev süresi Ocak sonunda dolacak Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin yerine geçebilecek isimler içinde, halen Fed Başkan Yardımcısı olan Janet Yellen'in favori olduğunu açıkladı.
Başkan Barack Obama'nın eski ekonomi danışmanı Lawrence Summers'ın Fed başkan adaylığından çekilmesinin ardından yapılan açıklama Beyaz Saray'ın tercihinde değişikliğe işaret ediyor.
ABD Kongresi'nde çalışma takviminin yıl sonuna kadar dolu  olması nedeniyle Obama'nın Fed başkan adayını gecikmeden belirlemesi bekleniyor. 
Carney, Obama'nın bu konudaki kararını gelecek hafta açıklayabileceğini ifade etti. ABD'de geçen aylarda yayımlanan bir dizi haber, Obama'nın aday olarak Summers'ı tercih ettiğine, Yellen'in görevi alma olasılığının daha düşük olduğuna işaret ediyordu. Ancak saygı duyulduğu kadar da tartışmalı bir aday olan Summers, Demokrat Parti'nin neredeyse tüm liberal kanadı tarafından eleştirilince, pazar günü adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.
Washington yönetiminin politikaları konusunda deneyimli uzmanlar, Summers'ın çekilmesinin ardından Fed eski başkan yardımcısı Roger Ferguson ve Donald Kohn gibi daha önce şans verilmeyen adayların şansının arttığını ifade etmişlerdi. Ancak Beyaz Saray'ın yaptığı açıklama, diğer adaylar hakkındaki spekülasyonu da sona erdirmiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)