E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSoros'tan Ukrayna tavsiyesi---

Soros'tan Ukrayna tavsiyesi

Soros'tan Ukrayna tavsiyesi
14 Ocak 2015 - 08:31 borsagundem.com

Finans alanında uzman olan George Soros, Ukrayna'nın izlemesi gereken yola ilişkin açıklamalarda bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Açık Toplum Enstitüsü kurucusu, uluslararası finans uzmanı George Soros ile ülkeye yapılan yardımların arttırılmasını görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Poroşenko, Ukrayna'yı desteklemesi ve uluslararası toplumun Ukrayna'ya daha fazla yardım yapmasına yönelik girişimlerinden dolayı George Soros'a teşekkür etti.

Poroşenko, Ukrayna'da Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Bürosu'nun kurulmasının ve onun başkanının açık bir prosedürle seçiliyor olmasının, ülkede yolsuzlukla mücadelede gösterilen kararlılığın açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Soros Ukrayna'nın öngörülen reform planına sadık kalmaya devam etmesi gerektiğini kaydederek, "Sizler, yeni Ukrayna'nın eskisinden farklı olduğunu göstermeniz gerekiyor" dedi.

Gerçekleştirilecek reformların mali yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydeden Soros, "Ukrayna, sadece kendisini korumak için değil, Avrupa'yı da korumak için mücadele veriyor. Bundan dolayı Avrupa'nın da Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu reformların yapılması için yardım etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Ukrayna'ya yapılan yardımların daha da arttırılması imkanları ve buna ilişkin uluslararası enstrümanları ele aldıkları görüşmede Poroşenko ve Soros, reformlar ve yolsuzlukla mücadele konularını gözden geçirdi.

Poroşenko ve Soros, ayrıca bu ay Davos'ta yapılacak Dünya Ekonomik Forumu sırasında diyaloğu sürdürme konusunda mutabık kaldı.

George Soros, temasları çerçevesinde dün de Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman ve bazı milletvekilleri ile bir araya gelmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)