E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSiyasi ve jeopolitik riskler doları etkiliyor---

Siyasi ve jeopolitik riskler doları etkiliyor

Siyasi ve jeopolitik riskler doları etkiliyor
04 Kasım 2016 - 10:37 borsagundem.com

Reel Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, mevcut haber akışı ile alakalı olarak TRY’de oynaklığın artacağını öngördüklerini kaydetti

Araştırma Uzmanı Enver Erkan yaptığı açıklamada, siyasi ve jeopolitik risklerin TRY üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Son haber akışı ile beraber sabah işlemlerinde USDTRY kuru 3,1380 ile tarihi rekor seviyesini yenilemiştir. GOÜ para birimleri grubunda USD’ye karşı günlük değer kaybı %0,73’e ulaşan TRY en çok değer kaybeden para birimi konumundadır. Emsal para birimleriyle mukayese edildiğinde hareketin TRY’ye özgü olduğu görülmektedir.EURTRY de bu kapsamda 3,4820 ile tüm zamanların en yükseğini görmüştür. TRY sepeti de (%50USD, %50EUR) 3,3089 görmüştür" diye konuştu.

Erkan, güne oldukça karışık bir haber akışıyla başlandığının altını çizdi ve şu şekilde konuştu:"Cuma gününün ilk saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri gözaltına alınırken, sabah saatlerinde de Diyarbakır’da patlama meydana geldi.

Mevcut haber akışı ile alakalı olarak siyasi ve jeopolitik riskler çerçevesinde TRY’deki oynaklığın artacağını öngörmekteyiz. Kurlarda ana hareket yönü yukarı doğrudur, daha yüksek seviyeler
görülebilir. Gevşeme olsa bile USDTRY’de 3,10’un üzerine yerleşildiğini düşünüyoruz. Günlük hareket 3,13 – 3,15 ekseninde olabilir, ana direnç ise 3,17 seviyesidir. Güncel hareket alanı 3,10 – 3,17 bir üst kademeki hareket alanı da 3,17 – 3,23 görünmektedir.

Küresel koşulların da şu anda çok istediğimiz düzeyde olduğunu söyleyemeyiz. Dünya piyasaları bir yandan Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinden endişe duyarken bu gerçekleşmese bile %78 seviyesinde olan bir Fed faiz artırım fiyatlaması vardır. Bugün gelecek olan ortalamalara yakın bir Ekim ayı istihdam verisi de bu ihtimalin en azından yüksek kalmaya devam etmesine neden olacaktır. Bu olumsuz dışsallıklara karşı Türk finansal varlıklarının duyarlılığı artmış durumdadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)