E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSivas'ın ilk AVM'si yapılıyor---

Sivas'ın ilk AVM'si yapılıyor

Sivas'ın ilk AVM'si yapılıyor
06 Ağustos 2015 - 12:08 borsagundem.com

Sivas'a 200 milyon liralık AVM yatırımı start aldı

15 ülkede 2,5 milyar dolardan fazla gayrimenkul yatırımı bulunan Prime Development, Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ iş birliğiyle yeni alışveriş merkezi(AVM) projesinin temelini Sivas’ta attı.

200 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek Primemall SivasPark AVM, Sivas şehrinin ilk AVM’si olacak. 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Primemall SivasPark, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 120 mağaza ile hizmet verecek.
 
2007 yılından bu yana Türkiye’de alışveriş merkezlerine yönetim, kiralama ve danışmanlık hizmeti veren Prime Development, sahip olduğu tecrübe ve birikimini farklı projelerde devam ettiriyor. Prime Development ve Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ, Anadolu’nun en köklü kentlerinden Sivas’ın ilk alışveriş merkezi Primemall SivasPark için düğmeye bastı. Toplam perakende hacmi 711 milyon avro civarında olan Sivas’ta, Primemall SivasPark alışveriş merkezi kapsadığı hizmet alanıyla 650 bin kişiye ulaşacak.

Toplamda 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip proje içerisinde; süpermarket, yerli ve yabancı markaların bulunduğu mağazalar, sinema ve restoranlar, eğlence alanları yer alacak. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 120 mağaza ile hizmet vermeye hazırlanan projenin mimari tasarımı A Tasarım tarafından yapılıyor. Sivas şehrinin simgesi haline gelen Selçuklu mimarisine ait motiflerden esinlenerek tasarlanan projede yerel dokuya ait izleri görmek mümkün. Ortak alanlarda iç bahçeleri, teras alanları, doğal gün ışığı alan koridorları ile ferah ve konforlu bir ortam sunulacak.

En büyük pay Türkiye’ye

Primemall İskenderun, Primemall Antakya ve Primemall Gaziantep alışveriş merkezi projelerinin ardından Sivas’a gerçekleştirilen yeni yatırım ile ilgili Prime Development CEO’su Dr. Artuğ Çetin; ‘‘15 ülkede 2,5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımları bulunan Almanya merkezli grubun Türkiye ayağıyız. Grup şirketimiz bugüne kadar yatırımlarının en büyük kısmını Türkiye için kullandı.’’ dedi. 
Sivas’ın ilk alışveriş merkezi olacak Primemall SivasPark’ın hem Prime Development hem de Sivas için büyük önem taşıdığını ifade eden Çetin “200 milyon TL’lik yatırım bedeli bulunan yeni AVM projemizi hızla tamamlayarak 2016 yılının üçüncü çeyreğinde hizmete açmayı hedefliyoruz. 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak 4 katlı alışveriş merkezimizde yaklaşık 120 mağaza ile hizmet vereceğiz’’ diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)