E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞişecam'dan 400 milyon TL'lik yatırım---

Şişecam'dan 400 milyon TL'lik yatırım

Şişecam'dan 400 milyon TL'lik yatırım
02 Nisan 2021 - 17:52 borsagundem.com

Şişecam'ın 400 milyon TL değerindeki yeni fırını bugün ateşlendi.

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşları arasında yer alan Şişecam (#SISE), Yenişehir düzcam üretim tesisinde yaklaşık 400 Milyon liralık (yaklaşık 42 Milyon Euro) yatırımla soğuk onarımını tamamlayarak yenilediği düzcam altı numaralı fırınını ateşledi. Düzcam alanında inşaattan mobilyaya, beyaz eşyadan otomotive birçok sektöre girdi sağlayan Şişecam’ın yenilediği 240 Bin ton kapasiteli fırınla pazara sunulacak olan son teknoloji ürünler, küresel salgın döneminde dalgalı bir seyir izleyen ve son dönemde hızla artan yurt içi pazar talebine de cevap verecek.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, küresel salgın döneminde Şişecam’ın cam sektöründeki gelişmeleri tüm paydaşları ile düzenli ve sürekli olarak paylaşmayı ön planda tuttuğunu belirterek “Dünya, pandemi nedeniyle küresel ölçekte tedarik zincirlerinin kırıldığı, arz-talep dengesinin birçok sektörde bozulduğu, belirsizliklerin hâkim olduğu zorlu bir dönemden geçiyor. Bu zorlu dönemin başından itibaren, Şişecam, cam sektöründeki tüm paydaşları ile sürekli ve düzenli iletişim kurarak gelişmeleri aktarmış, girdi verdiği tüm sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere çok sayıda tedbiri ve aksiyonu hızla devreye almış, yurt içinde oluşan sıra dışı ancak ülkemiz ve sektörümüz için memnuniyet verici talep artışını karşılamaya yönelik yoğun çaba göstermiştir.” dedi.

Şişecam tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirim şöyle:

"Yaklaşık 400 Milyon Türk Lirası yatırım ile soğuk tamiri tamamlanan ve Türkiye'deki 6. düzcam hattı yatırımımız olan Yenişehir Fabrikasındaki 240 Bin Ton/yıl kapasiteli fırınımız bugün itibariyle ateşlenmiştir. Konu ile ilgili detayları ekteki basın bülteninde kamuoyunun bilgisine sunarız."

Devlet Malzeme Ofisi'nden RTABL'a yüklü sipariş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 39,50
En Yüksek: 39,74
En Düşük: 38,78
Değişim 0,77 %
FK: 7,74
PD / DD: 0,73
İşlem Hacmi 791.647.097
Toplam Adet: 20.188.554
Ağırlıklı Ort.: 39,19
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)