E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakŞirketler Libya'daki parasını kurtaracak---

Şirketler Libya'daki parasını kurtaracak

Şirketler Libya'daki parasını kurtaracak
23 Ağustos 2011 - 09:12 borsagundem.com

Türk-Libya İş Konseyi Başkanı Takla, Türk müteahhitlerin 1.4 milyar dolarlık Libya’daki tahsil edilemeyen hak ediş alacakları için harekete geçti

Türk-Libya İş Konseyi Başkanı Hüseyin Ersin Takla, Türk müteahhitlerin 1.4 milyar dolarlık Libya’daki tahsil edilemeyen hak ediş alacakları için Ulusal Geçiş Konseyi’nin muhatap alınacağını söyledi. Takla, Libya’da muhaliflerin zafer kazanmasından ise “bahtiyar” olduklarını söyledi.
Türk-Libya İş Konseyi Başkanı Hüseyin Ersin Takla, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Libya’da yaşanan isyanı değerlendirerek, Libya’da muhaliflerin zafer kazanmasından “bahtiyar” olduklarını dile getirdi. Takla, Türk müteahhitlerin Libya’da hala 1.4 milyar dolarlık hak ediş alacaklarının bulunduğunu ve müteahhitlerin ülkedeki proje portföyü büyüklüklerinin ise 12 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.
Libya’nın şimdi “çok olumlu bir mecraya” geldiğini ifade eden Takla, bundan sonra Türk müteahhitleri için muhatabında Libya Ulusal Geçiş Konseyi olacağını belirtti. Libya’daki hak edişlerin alınması adına, şuan ülkede bunların tartışılabileceği bir safhanın geliştiğini sözlerine ekleyen Takla, “Önceden muhatabımız belirsizdi, şimdi belli. Şuanda Ulusal Geçiş Konseyi muhatap alınacak. Bu geçici konsey kendi arasında organize olacak. Bakanlık nezdinde çalışmaları vardı. Şimdi diyaloglar daha da yoğunlaşacak” dedi.
Takla, Libya’da yaşananlara dair bir kaygı içerisinde olmadıklarını, aksine yaşanan son gelişmelerden “bahtiyar” olduklarını ifade ederek, “Libya’da yaşananlara dair bir kaygımız yok. Türkiye’nin burada çok önemli ağırlığı var. Belki, alacakların geri alınması biraz zaman alacaktır ama, biz bu gelişmelerden bahtiyar olduk” dedi.(

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)