E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirketler hisselerini almayacaksa kim alacak?---

Şirketler hisselerini almayacaksa kim alacak?

Şirketler hisselerini almayacaksa kim alacak?
06 Nisan 2020 - 15:56 borsagundem.com

Birçok şirket korona virüs pandemisi sırasında borsa için önemli bir destek olarak görülen hisse geri alım programlarını askıya alması piyasaların oynaklığını artmasına sebep oldu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hilton Worldwide Holdings 3 Mart'ta hisse senedi geri alım programına 2 milyar dolar ekledi.  Üç haftadan kısa bir süre içeresinde ise çalışan sayısını ve masraflarını azalttı. Temettü ve hisse geri alım programlarını durdurdu.

Aradan geçen dönemde, Çin’den gelen virüs şirketlerinin durmasına sebep oldu. S&P 500 Endeksi rekor seviyelerden ayı piyasasına en hızlı düşüşünü yaşadı ve %23 düştü.

Hisse geri alım programını sadece Hilton durdurmadı. Chevron'dan JPMorgan Chase’e, AT&T'den Carnival'a kadar birçok şirket, nakit tasarrufu yapmak için hisse geri alım planlarını askıya aldı. Şirketler kriz döneminde tutunabilmek için mücadele ederken borsa için önemli bir destek sütununu geride bıraktılar.

Araştırma firması Reynolds Strategy’nin Baş Stratejisti Brian Reynolds’a göre aslında şirketlerin hisse geri alımları, 2008'deki mali krizden bu yana borsaya giren tek net para kaynağı oldu. Şirketlerin kendi hisselerini geri alması şirketlerin halka açık hisselerinin sayılarının azaltmasına sebep olur. Bu durumda şirketin hisse başına kazancı artar.

Reynolds’a göre 2009 yılından günümüze kadar şirketlerin hisse geri alım programlarıyla borsaya 4 trilyon dolar para girişi oldu. S&P 500’ün piyasa değeri ise 20,9 trilyon dolardır.

Şirketlerin hisse geri alımı yapmaması ise Reynolds’a göre piyasaların oynaklığını daha da artıracak. S&P 500 Endeksi Mart ayında günlük ortalama %5 oynarken Nisan’da daha fazla oynaması bekleniyor.

Borsada panik yapmayan kazanır

Japonya'dan piyasalara 988 milyar dolarlık teşvik paketi

Virüs hızını azalttı, Avrupa borsaları yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali06 Nisan 2020 23:26

    THY...5.. TL olunca hisselerini ancak alır...

  • Yorum06 Nisan 2020 19:31

    Ya şirketler eve gönderdiği personelin parasını ödeyemiyor şimdi bide hisse i alacak hele şu pandemi dalgası bitsin hepsi bedelli yapacak hele bu iş hazirana uzasın görürsünüz demedi demeyin bu sene bedelli yılı olacak hiçbir patron cebinden harcama yapmak istemez hepsini fazlasıyla ky dan çıkaracak

  • Yorum06 Nisan 2020 19:27

    İnsanların hasta olup olmadığını anlayacak test kiti kalmamış şu havaya bak çabuk söner bu covid 19 la oyun olmaz

  • ZEYREK ZEMHERİ06 Nisan 2020 19:13

    tabiki küçük yatırımcısı tabiri kerizler alacaktır.

  • Thy siz kafam rahat06 Nisan 2020 18:32

    Biz bu yalanları çok dinledik daha önce de alacağız dediler fıııssssss cıktı. Thy de ömrümü yedi. Sonunda malın yarısını boşaltıp. Pegasus a geçtim. Param batacaksa pegasus 'ta batsin. Thy ömrümü yedi yukselmedigi gibi hepsinden çok düşüyor. Sahipsiz hisse tahta sahipleri vampir gibiler

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Nisan 2020 19:12

    akıllı adammısın vesselam.ALLAH sana akıl fikir versin.

  • THYAO06 Nisan 2020 17:00

    THYAO YÖNETİMİN KINIYORUM,GERİ ALIM YAPICAZ DEDİ,1 HAFTA GEÇTİ,ALMADI,,BU FİYATLARDAN ALMAYACAKSINIZ DA NERDEN ALACAKSINIZ,,MİLLETİ KANDIRMAYIN HİÇ OLMASSA.