E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSır çalışmada Başbakan ne değiştirdi ---

Sır çalışmada Başbakan ne değiştirdi

Sır çalışmada Başbakan ne değiştirdi
31 Mart 2013 - 10:48 borsaningundemi.com

Maliye Bakanı Şimşek 75 milyonun merakla beklediği çalışmayı bitirdiklerini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansının medya sponsoru olduğu ''Uludağ Ekonomi Zirvesi''nde yaptığı sunumunda, kayıt dışılıkla mücadelenin önemli yapısal sorunlardan olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, 2003'te yüzde 32 olan ve yüzde 27'ye indirilen kayıt dışılığı yüzde 20'nin altın indirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, ''Bunu başarırsak vergi oranlarıyla oynamadan yeni vergi artışına gitmeden, Türkiye'nin eğitimine 45-50 milyar daha kaynak aktarabileceğiz. Çok ciddi rakam bu'' diye konuştu. Vergi mevzuatını ve vergi güvenlik müesseselerini güçlendirmeyi amaçladıklarını, bunlara ilaveten ortaya güçlü irade koyarak vergiyi tabana yaymaları gerektiğine dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:
BAŞBAKANIMIZA GÖNDERDİK
''En önemli reformlarımızdan birisi gelir vergisi reformudur. Çalışmalarımızı bitirdik. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sunduk. Hatta Başbakanımıza da sunduk. Bir takım hususlar konusunda ilave çalışmalar yapmamız istendi. O ince detayları bitirmek üzereyiz, inşallah yakında Meclis'e gider ve inşallah Türkiye, bu alanda da önemli reformu gerçekleştirmiş olur. Bizim vergileri indirme ya da yükseltme gibi bir gündemimiz yok. Bu reformla vergiler ne inecek ne yükselecek ama vergi tabana yayılacak ve gelir vergileri artacak.''
Bakan Şimşek, ''Beyanname kapsamını genişletiyoruz, istisna ve imtiyazları azaltıyor, kaldırıyoruz. Mevzuatımızı basitleştiriyoruz'' dedi.
TÜRKİYE’Yİ APAYRI PATİKAYA OTURTACAK
Şimşek, üçüncü olarak birçok hükümetin bu terör gündemine zaman ayırmak, odaklanmak zorunda kaldığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''80'li yılların ikinci yarısını düşünün, 90'lı, 2000'li yılları bir düşünün. Şimdi bizim pozitif enerjimizi hükümetler olarak, Türkiye'nin yapısal reform gündemine harcamamız lazım. Bu da Türkiye'yi apayrı bir patikaya oturtacak. Başarıyı beraberinde getirecek. Son olarak şunu da söyleyeyim; eğer Türkiye kendi çok önemli karmaşık bir sorununu, ileri demokrasi içerisinde temel hak ve özgürlükleri artırarak çözebilirse, bu Türkiye'nin hem küresel konumunu hem bölgesel konumunu güçlendirecek ve birçok ülke, bölge için ilham kaynağı olacak. Bir anlamda rol model olacak. Belki diyeceksiniz ki, bu çözüm sürecinin ekonomiyle ne ilgisi var? Ama inanın bu çözüm sürecinin başarılı olması Türkiye'yi apayrı bir patikaya oturtacak, apayrı yeni bir çıkış zemini sağlayacak ve Türkiye'nin temelleri çok daha sağlam olacak.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vergide Adalet Yok!31 Mart 2013 20:35

    Taksim'de Kestane satıcıları 6-7 yıl önce günde 60 tl, simit satıcıları 100 tl kazanıyordu. Bunlardan vergi alabiliyor musun? Bu kadar temiz,nakit para kazanandan vergi alamazsan bu ülkede VERGİDE ADALET sağlayamazsınız. Böyle o kadar çok para kazanıp vergi ödemeyen insan var ki!!! Vergi toplamada Adalet yok.Vergi topladığınızdan çok daha fazla almaya çalışan,çok yanlış bir sistem var Türkiye'de. Vergiyi kazanıp ödemeyenden almak zorundasınız.

  • metin gölcük/kocaeli31 Mart 2013 11:46

    MUHİM OLAN HAYATA GEÇİRMEK ÇOK ŞEY KONUŞULUYIR FAKAT İCRAAT ÖNEMLİ

  • VaTaNDaS31 Mart 2013 11:24

    Mali milat uygulamadan vergi adaleti sağlanamaz.. Herkesin nereden buldun yasası olarak bildiği bu kanun yapısında harcamalar da denetlenebilir.. Şuan doğrudan vergileme tamamen gelir ve varlıklar üzerinden yapılabiliyor!! Harcamaları sorabilen bir vergi mevzuatı gerekli.. Örnek ABD ve AB ülkeleri!!