E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSingapurlular Tera'yı mı alıyor?---

Singapurlular Tera'yı mı alıyor?

Singapurlular Tera'yı mı alıyor?
20 Aralık 2011 - 15:14 borsagundem.com

Singapurlu finans devinin bir aracı kurumu satın alarak borsaya geleceği haber olmuştu. Bu şirket Tera mı?

SPK'nin geçtiğimiz Ağustos’ta günlük 2.5 milyar dolar işlem hacmine sahip Forex piyasalarına çeki düzen vermek için önemli bir adımlar atması aracı kurumlara yabancı ilgisini artırdı. Üst Kurul, yayınladığı tebliğ ile piyasalara çeki düzen vermekle kalmadı, aynı zamanda bu işlemlerin Türkiye’de yapılmasını zorunlu kılarak mevcut aracı kurumların tabela değerinin ciddi anlamda artmasını sağladı. Bu sayede TMSF’nin satışa çıkardığı ve aktif olarak faaliyet göstermeyen Ada Menkul Değerler’in bile lisans bedeli 1 milyon liradan 2.5 milyon liraya fırladı. Aynı durumdaki Med Menkul Değerleri ise Azeri işadamları konsorsiyumu 3 milyon lira ödeyerek satın aldı. Tabelası bile olmayan aracı kurumların bile fiyatını yükselten faktör ise, Türk piyasalarının potansiyelini gören ve burada yer almak işlem yapmak isteyen ABD, Batı Avrupa, Uzakdoğu ve Körfez ülkelerinin yüksek ilgisiydi. 20 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahip Singapurlu yatırım fonu Phillip Capital’in aracı kurum almak için Türkiye’ye gelmesi bu ilginin hangi boyutlara ulaştığının gözler önüne seriyor. Bir Türk aracı kurum ile el sıkışan Phillip Capital’in faaliyet izni için önümüzdeki günlerde SPK’nın kapısını çalması bekleniyor. Aracı kurumlardaki bu ‘yabancı rüzgarının’ sektörü ve daha da önemlisi Türk sermaye piyasalarını nasıl etkileyeceğini ise bize zaman gösterecek… Malum bu haber geçen hafta Vatan gazetesi Yazarı Ufuk Şanlı tarafından gündeme getirildi. Peki Singapurlu yatırım fonu Phillip Capital'in almak için görüştüğü aracı kurum hangisi. BORSAGÜNDEM'e gelen haberlere göre bu aracı kurum. Tera Menkul Değerler.
Önceki ismi Stok Menkul Değerler olan Tera Menkul Değerler 1991 yılında kuruldu. 2005 yılında ortaklık yapısı değişen Stok Menkul Değerler’in ismi Tera Menkul Değerler olarak değiştirildi. Tera, eski Roma bolluk ve verimlilik tanrıçası Terra isminden esinlenerek yaratılmış bir isim.
Tera Menkul Değerler'in asıl amacı internet sitesinde şu cümlelerle anlatılıyor: 'Müşteri odaklı bir kurum kültürüyle Türkiye'de kurulu aracı kurumlar arasında mümkün olan en iyi servisi sağlamak. Ekibimizin başlıca temel prensipleri arasında etik kurallara bağlılık, ileriyi gören bir yaklaşım, bağımsız aracı kurum kimliğinin korunması ve müşterileri, çalışanları ve ortakları için değer yaratmak sayılabilir'. Bir başka iddiaya göre Phillip Capital'in almak için görüştüğü aracı kurum Hak Menkul Değerler. Bakalım önümüzdeki gülerde hangi şirketin yönetimi Singapurluların eline geçecek. Bunu da zaman gösterecek.  BORSAGÜNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)