E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek'ten TCMB'nin Suudi Arabistan kararına ilişkin açıklama---

Şimşek'ten TCMB'nin Suudi Arabistan kararına ilişkin açıklama

Şimşek'ten TCMB'nin Suudi Arabistan kararına ilişkin açıklama
24 Temmuz 2024 - 11:26 borsagundem.com

TCMB'nin Suudi Arabistan ile sonlanan depo alım işlemlerini değerlendiren Bakan Şimşek, artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerin güçlendiğini, bu sayede dış yükümlülükleri azalttıklarını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık depo alım işlemini sonlandırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin bir haberi alıntılayarak, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Şimşek, paylaşımında, "Programımızla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerimiz güçlendi. Bu sayede dış yükümlülükleri azaltıyoruz. Suudi Arabistan ile ekonomik ve finansal konulardaki işbirliğimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

TCMB'den yapılan duyuruda, 2023 yılında Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işleminin karşılıklı mutabakat ile sonlandırıldığı aktarılarak, "Son dönemde depo bakiyelerinin azaltılması yoluyla dış yükümlülüklerimizde yaklaşık 7 milyar dolar karşılığı iyileşme sağlanmıştır." denildi.

Bakan Şimşek: TCMB'nin swap stoku gerilediBakan Şimşek: TCMB'nin swap stoku geriledi

 

Şimşek: Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsadıŞimşek: Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsadı

 

Bakan Şimşek: Türk lirasına güven artıyorBakan Şimşek: Türk lirasına güven artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SSK emekli 24 Temmuz 2024 12:57

    Cumhurbaşkanı emekli nin maaşı nı geçmişte artırdık diyor biz şmdi ne durumdayız ona bak askari üçretten yüzde otuz fazla alıyordum şimdi tersi yüzde otuz geriye düştüm yüzde atmış gerilemiş oldum matamatik ortada ?

  • SSK emekli 24 Temmuz 2024 12:40

    Acil intibakkkkkkkkkk imdattttttttttt prim gün sayısı az olanla çok olan aynı maaş olmaz adaletli olun yeter artıkkkkkkkkk