E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek iş dünyası ile vergi tasarısı için buluşuyor---

Şimşek iş dünyası ile vergi tasarısı için buluşuyor

Şimşek iş dünyası ile vergi tasarısı için buluşuyor
29 Haziran 2024 - 12:49 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yarın iş dünyası temsilcileriyle buşuyor. Şimşek iş dünyasını yeni vergi taslağı konusunda bilgilendirecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adalet ve etkinliğin sağlanması, kayıt dışılığın azaltılması ve çok kazanandan çok, az kazanandan daha az vergi alınması gibi amaçlarla hazırlanan taslak üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni vergi taslağında vatandaşı doğrudan ilgilendiren hükümler bulunmuyor, pakette daha çok üretici, sanayici ve ihracatçılara ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Bu nedenle taslağın detaylarını reel sektörün önde gelen kuruluşlarıyla paylaşacak olan Şimşek, iş dünyasının yeni düzenlemelere ilişkin görüş ve önerilerini alacak.

Pakette yer alan çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi, doğrudan vergilerin payını artırmak için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi gibi uygulamalar konusundaki detaylar reel sektör temsilcilerine anlatılacak.

Şimşek'in iş dünyası temsilcileriyle buluşması pazartesi günü Hazine ve Maliye Bakanlığında basına kapalı gerçekleşecek.

Toplantıya, TOBB, TİM, MÜSİAD, DEİK, ASKON, TÜRKONFED, TÜRMOB, TÜSİAD ve YASED gibi kuruluşların başkan ve yöneticileri katılacak.

Bakanlık tarafından hazırlanan taslak vergi çalışması, iş dünyasının görüşlerinin alınmasının ardından hükümetin ve partinin ilgili organlarına iletilecek.

Türkiye'de vergilendirilmemiş alan bırakılmaması amacıyla yürütülen düzenleme çalışmalarının, Orta Vadeli Program'da yer alan hedefler doğrultusunda gelecek dönemde devam etmesi öngörülüyor. Bu paketlerle vergi sistemindeki etkinliğin artırılması da amaçlanıyor.

Önemli kararı ilk Şimşek Singapur'dan duyurdu: Türkiye gri listeden çıkarıldı

 

Bakan Şimşek'ten dış ticaret değerlendirmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk01 Temmuz 2024 07:31

    Taksi plakasindan vergi al.minibus plakasindan al.yurtdisinda ev alandan al.5 yerden maas alip tek yerden vergi odeyenden al.

  • Turkogluturk01 Temmuz 2024 07:20

    Nelerden vergi alayim diye soracak sonra isci memur emeklinin girtlagina saldiracak.

  • Adanalı yamyam30 Haziran 2024 19:16

    Ha halka düşen görevlerde var Mehmet Şimşek sihirbaz değil hep beraber yedik şimdi hesap zamanı lux tüketime gereksiz harcamalara milletce bir son vermemizde lazım tamam siyaset bürokrasi sıkıntılı ama unutmayalım bu insanlarda içimizden çıkma bizlerden insanlar

  • Turkogluturk01 Temmuz 2024 11:00

    Jiplere kimler biniyor ,vergi cezasi affedilenler.ceplerinde i phone bilekte rolex saat takanlarinda kim olduklarini biliyoruz.ha sunu diyotsan farkli.tepedekiler insan siz kul siz sutunecekki onlar yasasin O zaman hatitlatayim.orta cag kapanali coook oldu.sen daha orada oldugumuzu yasiyorsan takvimine bak.

  • Adanalı yamyam01 Temmuz 2024 10:39

    Evinizdeki Dyson dan cebindeki iphoneye asfaltta giden 4*4 çip lere savurganlik ve gormemislikte marka olduk siyasiler hesap odemeyecegi için sana bana cirecek onun için tadını çıkarmaya bakın yada erken seçim diye partilerinizi yada bölge milletvekillerinizi sikistirin

  • ...01 Temmuz 2024 07:26

    Hem emekli maadi alip hem bakan vekil olan kac kisi var biliyormusun.tc tarihinde sadece bunlarin yonetiminde emekli asgari ucretin yarisina yakin maas alirken,isci asgari ucreti memur asgari ucretinin neredeyse yarisi bakan maasinin 10 da biri seviyesine geldi. Biraz dusunde yaz.

  • Turkogluturk01 Temmuz 2024 07:18

    Ne yedik soylermisin.5 yerden maasmi aldik.milyarlik vergi borcummu silindi.borc alip saraylarmi yaptirdim.ne yedim soylesene utanmaz.

  • Adanelı çılgın yamyam30 Haziran 2024 17:44

    Ne kadar çok vergi verirseniz o kadar keriz durumuna düşersiniz herşey dengeli olmalı fazlası zarar vergiden önce siyasilerin calmamasi burokratlarin kendini satmamasi lazım dünyada en çok vergi veren Amerika ve Fransa iflasın eşiğinde demekki sorun vergi toplamaktan çok toplanan vergilerin calinmamasi Mehmet Şimşek olayına gelince güveni olmayan birinin basarisida olmaz gerek ilk dönemi gerekse şimdi Türkiye ithalat çöplüğü oldu bu ülkenin bakanından ziyade İngiliz brokrat gibi davrandığı için bu politikanın sonuda 94 krizinden daha agirini yasatacak bizlere yağmalanan belediyeler ve kamuya önce yönelin ve affedilen şirket vergilerine sonra milleti dizersiniz

  • borsacı30 Haziran 2024 15:36

    vergi ülkemizin kalkınması en önemli gelirdir ancak adil vergi olmalı halktan toplanan vergiler kaçak elektrik kullanan lara gitmemeli yan gelip yatana gitmemeli mecliste hayinlerin maaşına gitmemeli .mecli pkk illetinden temizlenmeli pkk lı olupta her kim olursa olsun bu ülkenin gelirinden mahrum bırakılmaı kaçak elektrik kullanan hain ilan edilip sınır dışı edilmeli.

  • azmi01 Temmuz 2024 11:20

    Ülkemde herkesin ödediği dolaylı vergiler % 63 , batı ülkelerinde bu oran % 30 .. Az kazanan az.. prensibi uygulansa denge sağlansa. Ama nerede , Cip deposu atıyorum 6000 TL ye doluyor ,garibanın  renaultu 2000 TL ye doluyor. İkisinin de akaryakıt vergisi aynı. Bu düzeltilmedikçe haksızlık devam eder

  • Turkogluturk01 Temmuz 2024 07:28

    Cok haklisin.bunlarin yaninda vergileri affedilen sirketlerden bu vergiler alinmali.yurtdisinda konutu ciftligi olana nerden buldun sorusu sorulmali.

  • Fff29 Haziran 2024 20:51

    Bizimde görüşümüzü alsa sonuç ta biz de halk iz etkilenecek kesimiz

  • Turkogluturk01 Temmuz 2024 07:29

    Niye. Soracak kisi olsa o gorevi kabul etmezdi.

  • Fakir ölsün kölelik29 Haziran 2024 19:00

    Sayın maliye bakanım sizden ricam verği iptal et hersey verği olmasın gorsan verği olurmu büfeden vergi olur mu bakkal verği olurmu yakında amale de verği istiteceksin herhalde. Bunları zaten vergi ödüyor sigara dan ver diyor ekmekten ve benzın ve ya hersey veriyor. Ğeçinmek zor sen milletvekilleri maas ögretmen maas olsun emekli milletvekilleri maas iptal olsun huzur hakları iptal olsun 2 yerde fazla maas iptal olsun huzur hakları iptal olsun üst düzey bakan söför iptal edin ama fakir ölsün sizler kimler köle olacak düşün benim adamlar