E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞimşek duyurdu: Borsada işlem vergisi rafa kalktı---

Şimşek duyurdu: Borsada işlem vergisi rafa kalktı

Şimşek duyurdu: Borsada işlem vergisi rafa kalktı
13 Haziran 2024 - 19:29 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsada işlem vergisi planının bir süreliğine ertelendiğini açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından, vergisel düzenlemeleri içeren pakete ilişkin paylaşım yaptı.

"BİR SÜRELİĞİNE ERTELİYORUZ"

Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paketin yakın zamanda TBMM'ye sunulacağını bildiren Şimşek, şu değerlendirmede bulundu:

"İlgili tüm taraflardan gelen geri bildirimler doğrultusunda, borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz."

BAKYD'den borsada işlem vergisi uyarısı: Tam aksi bir etki yaratır

 

Cevdet Yılmaz açıkladı: Borsada işlem vergisi olacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa14 Haziran 2024 16:06

    Kim ,nasıl haberdar oldu da borsa yükseldi.

  • azmi14 Haziran 2024 13:58

    Ne şimdi bu , alay eder gibi

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA14 Haziran 2024 11:26

    Hükümet bu karar ile bir kez daha gösterdiki fakir daha da fakir olacak zengin ise daha zengin olacaktır.Hükümet hep zenginlerden yana çalışmaktadır.

  • Mucise Reis : )14 Haziran 2024 09:11

    1 milyar dolara yakın para kaçtı. Olan oldu. şimdi millet zarara gömnüldü. şuan yeniden bir kaç ay bekleyecek küçükler. zaten haberden çnce ilk çıkışlar başladı. haberlerden önce girişler dün başladı. Burada ciddi haber sızıntısı var. kulislerde sızıntı fazla. şimdi bu vergi muhabbeti  ileridede can yakar. net tarih yok. net açıklama yok. şu tarihden sonra açıklama yapacaz yok.  zırtt diye bir vergi iması borsayı kilitler. yabancı borsaya, kümese girecek ama kümesten çıkarken ne ödeyeek ? belirsiz. adam akıllı. deseler mesela. vergilendirme rafda ama 2025 de bakıcaz. ALımda vergi olacka, SAtımda vergi yok dahi dese.... yabancı gönül rahatlığı ile hooppp giriş yapacak uzun vade milyar dolar malda kalacak. hemde borsa dopıng bulacak. ama amaç TL yakmak yaktırmak mı ? burada başka oyunlar döndürülüyor gibi hissediyorum. tl yakalım borsada mantıgı var

  • Turkogluturk14 Haziran 2024 07:23

    Ne gerek var.yap otv ye bir zam dsha.mazot fiati artar sende enflasyon nedeni emeklinin kuru ekmegi dersin Zenginin vergi borcunu affedip bilmem nerenin imf ye borcunu odeyen degil suclu emekli olur.

  • HALİL KOZALAK14 Haziran 2024 00:21

    Biz asgari ücretilere gelince donumaza kadar vergi alın milyarlarca doları borsada döndürenlerden bir kuruş almayın böyle adeletin içine tükereyim.Zaten bir kçımızda ve vucudumuzda donumuz kaldı yazıklar olsun.

  • Usduh14 Haziran 2024 20:36

    her borsaya yatirim yapan zengin mi 1 milyon üzeri verginalnsin.

  • acacu14 Haziran 2024 00:14

    Bu kadar beceriksiz bir yönetim şekli olur mu yahu? Doğru düzgün üzerinde çalışmadan niye bir haftadır ortalığı ayağa kaldırdınız o zaman?

  • KAAN3413 Haziran 2024 23:55

    ZARAR VERGİSİ ÇIKARIN

  • Sosyolog 13 Haziran 2024 22:48

    İçeriden haber alınıyor bazı hisselerin bugünkü yükselişleri abartılıydı AKP nin her işi adaletsiz

  • Adalet13 Haziran 2024 21:15

    1 yıldır yaptığınız bir tane olulu bir faaliyet varmı sayın bakan vergide adalet mi? Hadi bakalım ne kadar adaletlisiniz kaç yıld oldu vergi dilimlerini arttırmadınız bordrolunun üzerinde koskoca T.C. vergi gelirini yıktınız azıcık vicdan varsa açın gözlerinizi artık korumaların beri borçlarını özellikle yandaşlarının silmeyi 85 milyonun vefalıdır bilesiniz.

  • Onurcan13 Haziran 2024 20:37

    Yerinde bi karar ülkeye döviz lazım.Yabancı borsa yatırımcıları ülkeye milyarlarca dolar döviz getiriyor.Yabancıyı ürkütmeyelim.Alınan karardan dolayı bakanımızı tebrik ediyorum.Ülke kazanmıştır.Ülkemiz insanı kazanmıştır.

  • E.g.13 Haziran 2024 20:36

    1985 DE KDV DE %1 İLE BAŞLAMIŞTI HALEN/ZATEN HER YANIMIZ KDV ÖTV YÜKSEK ORANLI VERGİLERLE DOLDU DÜŞÜK ORANLI DA OLSA İŞLEM VERGİSİ VERGİSİ YATIRIMCILARI YURT DIŞI PİYASALARA YÖNLENDİRECEKTİR ÖNEMLİ OLAN VERGİLERİ YERİNDE/DENGELİ ADALETLİ HARCAMAKTIR ADALETSİZ PAYLAŞIM/DAĞITIM ÖRNEĞİ 3600 EK GÖSTERGE UYGULAMASIDIR