E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: CDS risk primimiz gerilemeye devam ediyor---

Şimşek: CDS risk primimiz gerilemeye devam ediyor

Şimşek: CDS risk primimiz gerilemeye devam ediyor
05 Temmuz 2024 - 12:11 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CDS risk primimizin gerilemeye devam ettiğine vurgu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borçlanma faiz oranlarının ve ülke risk priminin (CDS) gerilemeye devam ettiğini belirterek, "Dezenflasyon sürecinde daha da iyileşecek makro göstergelerimizle birlikte borçlanma maliyetlerimiz düşüşünü sürdürecek ve kamu maliyesindeki olumlu görünüm güçlenecektir." ifadesini kullandı.

Şimşek, sosyal medya hesabından borçlanma faiz oranlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Borçlanma faiz oranlarının düştüğüne işaret eden Şimşek, "Programımız sayesinde ülkemize yatırımcı ilgisi artmaya ve CDS risk primimiz gerilemeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, azalan risk primi ve gerileyen enflasyon beklentileriyle hazine tahvil faizlerinin düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizi marta göre yaklaşık 1000 baz puan geriledi. 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü. Dezenflasyon sürecinde daha da iyileşecek makro göstergelerimizle birlikte borçlanma maliyetlerimiz düşüşünü sürdürecek ve kamu maliyesindeki olumlu görünüm güçlenecektir."

Gri listeden çıkış ve CDS’lerin seyri

 

Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

 

Şimşek'ten borsada kazanç vergisi açıklaması: Çalışıyoruz!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uzman borsacı05 Temmuz 2024 13:56

    borsadaki patanaj kötü .piyasalar güven sorunu devam ediyor.hala ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir ekonomi yönetimi.bir yol planı açıklarsınız onunla devam edersiniz.buda yok gece yarısı akla bi şe geliyo bi şe açıklanıyo piyasa zıplıyo veya çöküyo .günü birlik volatilite oynaklık felaket piyasada.güven ne yazıkki, sağlanamadı bir an önce piyasa dostu halkı anlayan eknoomi kararları içinde halkın da olan bir program ne xzaman sanırım bunlarla hiçbir zaman .özal ve derviş örneği çok güçlü güvenilir programlar açıkladılar ve tarihe geçtiler. büyük çöküş devam ediyor aslında baba hisseler çöküşte finansal hisseler çöküşte büyük çöküş sebeb gvensizlik..