E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Silah edinmede ağır suç yasağı kaldırıldı. Meclis'te kabul edilen Gümrük Kanunu'nda Değişiklik Düzenlemesine eklenen maddeyle daha önce affa uğrasa bile silah edinemeyen gruptaki kişilerin belli koşulları sağlamak kaydıyla silah edinmelerinin önü açıldı.
Mevcut düzenlemede ateşli silahla işlenen suçlardan hükümlü olanlarla taksirli suçlar hariç bir yıldan fazla hapis cezasına mahkum olanlara affa uğramış olsalar bile ateşli silah taşıma ve bulundurmalarına izin verilmiyordu.
AK Parti ve MHP'nin ortak önergesiyle bu düzenleme değişti. Artık bu suçlardan mahkum olanlar cezalarını tamamladıktan 5 yıl sonra, yasaklanmış haklarını geri almaları halinde silah taşıyabilecekler.
Anayasal düzen, milli savunma, devlet sırları, ve casusluk suçları ile terör suçlarını işleyenler ise yasa kapsamının dışında bırakıldı.
Kadın ve çocuğa şiddet uygulayanlara ise ateşli silaha erişim yasağı getirildi. Kadın ve çocuğa şiddet nedeniyle haklarında tedbir kararı verilenlere bu süre zarfında silah taşıma ve bulundurma izni verilmelecek. Bu kişilerin ruhsatlı silahları kolluk kuvvetleri tarafından muhafaza altına alınacak.
Av tüfekleri, spor amaçlı tüfek ve tabancalara da bu kapsamda sayılacak.
Silahlı şiddet her geçen gün önemli ölçüde artıyor
Umut Vakfı'nın 2018 yılı "Türkiye Silahlı Şiddet Haritası"na göre, son dört yılda şiddet olaylarının sayısı yüzde 69 oranında artarken en hızlı yükseliş Marmara ve İç Anadolu'da kaydedildi. Araştırmaya göre, 2015 yılında 2 bin 175 olarak kaydedilen silahlı şiddet vakası sayısı 2018'de 3 bin 679'a yükseldi.
Umut Vakfı Yönetim Kurulu üyesi psikiyatr Dr. Ayhan Akcan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada cinayet vakalarında silah kullanım oranının giderek arttığına dikkat çekmişti. Cinayetlerde 15 yıl önce yüzde 50, 2015 yılında yüzde 71 olan silah kullanım oranı günümüzde yüzde 80'e yükselmiş durumda. Tabanca ve tüfeğin yanı sıra kesici aletler de silah tanımı içine giriyor. Silahlı cinayetlerde her yıl neredeyse yüzde 2'lik artış kaydedildiğini belirten Akcan, cinayetlerdeki artışın silah kullanımındaki artışla doğrudan bağlantılı olduğuna işaret ediyor:
"Ne kadar silah, o kadar çok cinayet"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yasanın Meclis’teki görüşmeleri sırasında, AK Parti’nin bireysel silahlanmayı geliştiren bir madde eklediğini belirterek şöyle dedi: “Belki maddenin içinde beklentisi olan, ‘Onlara veriliyor, bize verilmiyor’ diyen bazı haklı gruplar olabilir ama sonuçta bireysel silahlanmayı genişleten bir madde eklendi. Ne kadar çok silah, o kadar çok kadın cinayeti, o kadar çok çocuk cinayeti, o kadar çok töre cinayeti, o kadar çok kaza kurşunu, o kadar çok maganda kurşunu. Çehov’un dediği gibi ‘Sahnede, piyeste, duvarda bir silah asılıysa eninde sonunda patlar’.”
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bireysel silahlanma olmalı silah sanayi batılı ve abd cok gelıstı ve adamlar market e gider gibi silah almaları var bizde ise almamak İcin. Devlet elinden geleni yapıyor her seyde oldugu gibi kacak silah satısları mevcut Avrupa nın her kanunu ilkeye getirip dayatıyırsunuz ama silah alma konusunda kolay alım yonunte karar alınmalı silah saniyenin gelişmesi İcin bu cok onemlı. Hem insanlar birbirine daha saygılı davranır hem de gasp hırsızlık olaylarında azalma gorulur hem devlet ve konum olarak cok tehlikeli bir bolgelre komsu savas cıksa ortada silah yok kurtuluş davasında bunun cok agır sonucları oldu chp ye kalsa devlette silah bıraksın diyecekler onların ulkeyı korumak gibi bir derdi yok
SİLAHIM VAR AMA ALLAH KULLANMAYI NASİP ETMESİN ALDIGIMA PİŞMAN OLDUM .MEDENİ İNSAN SİLAHA İHTİYAÇ DUYMAZ.SİLAH BAŞA BELADIR .SAGLIK RAPORU AL RUHSATI YENİLE DEYİP ZIRT BIRT UGRAŞIYORUM BAŞIMA BELA ALDIM.EN DOGRUSU ALMAMAK.
Devletimizin başındakiler eğer bunlara izin veriyorlarsa artık ortalık TEXsası geçecektir devlet devletliğini göstersin kimselere SİLAH satılmasın kendini koruyamayan ZÜBBE hemen SİLAHA saldırarak onu küçük duruma düşürmesidir.
sokağa cık bana silah lazım diye bağır parasını verdikten sonra her türlü silaha ulaşırsın.ruhsatlı silahla zaten suç işleyen sayısı çok az... haber yapmak için haber...
İşlenen suçların ruhsatlı silahlarla işlenme oranı çok düşük.Önemli olan kaçak ruhsatsız silahlanmanın önüne geçilmesi.
ya intihar edecek ya birini öldürecek şişeye falan bir iki el ateş ettikten sonra satmak cinayet demek bu pompalıları da tabancaları da
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:36)