E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSiemens yeniden yapılanmaya gidiyor ---

Siemens yeniden yapılanmaya gidiyor

Siemens yeniden yapılanmaya gidiyor
16 Kasım 2017 - 18:48 borsaningundemi.com

Siemens, güçlenme planları çerçevesinde dünya genelinde çalışanlarının sayısını 6900 kişi azaltacağını bildirdi.

BORSAGUNDEM.COM

Siemens, güçlenme planları çerçevesinde dünya genelinde çalışanlarının sayısını 6900 kişi azaltacağını bildirdi.

Almanyanın elektirikli aletler alanındaki dev ismi Siemens bugün yaptığı açıklamada üç çekirdek faaliyet alanında güçlenme planları çerçevesinde dünya genelinde çalışanlarının sayısını 6900 kişi azaltacağını bildirdi.

Sözkonusu kesintiler şirketin enerji ve gaz birimi ve enerji jeneratörleri birimi gibi alanları etkileyecek. Siemens'in bu kararı küresel düzeyde enerji üretim platformları şirketlerinde görülen yavaşlamayı takip eden bir karar oldu. Rakip firmalardan General Electric de çekirdek faaliyet alanı olan enerji üretimi alanında son dönemde zorluklar yaşamıştı.

Siemens CEO'su Joe Kaeser geçen hafta şirketin bilançolarını açıklarken, enerji ve gaz alanında faaliyet gösteren birimlerin zorluklar çektiğini belirterek yeniden yapılanmaya dair işaretler vermişti.

Şirketin bugün yaptığı açıklamada 100 megavat ve üzerinde üretim yapan gaz tribünlerine yönelik küresel talebin yıllık 100 adede gerilediği hatırlatılarak, bu alanda yıllık üretimin ise 400 adet olduğu belirtildi ve talebin arzı karşılamaktan çok uzak kaldığına işaret edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)