E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye’de 153 yıllık geçmişiyle en köklü firmalar arasında yer alan Siemens, Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunda stratejisini destekleyecek çalışmaları devam ettiriyor. Enerji, sağlık ve endüstri sektörlerinde faaliyet gösteren Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ, sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde ekonomik ve sosyal boyuta ek olarak, özellikle çevre portföyünü genişletmeye ve ürünlerinin karbondioksit emisyonlarını azaltmaya odaklanıyor.
Siemens’in Türkiye’de en dinamik olduğu yenilebilir enerjinin rüzgar olmakla birlikte güneş enerjisinde 5 yıl içinde büyüyeceklerini ifade eden Siemens CEO’su Hüseyin Gelis, „Türkiye’de ekonominin sürdürülebilir büyümesi için enerjinin büyümesine ihtiyacımız var. Sırf rüzgarla, sırf yenilenebilir enerj ile artan talebi karşılamak mümkün değil. Burada da nükleer devreye giriyor. Nükleerden kaçmak Türkiye için çok zor. Portfolyoyu geniş tutmamız gerekiyor.“ Dedi.
Toplumsal sorumluluk projelerine sürdürülebilir destek sağlayan Siemens, Anadolu kültürünün, Avrupa kültürüyle buluştuğu en önemli antik merkezlerden biri olan Troia Ören Yeri kazı çalışmalarına destek vermeye devam ediyor. Troia Antik Kenti mirasının gelecek nesillere kazandırılması misyonuyla kurulan Troia Vakfı ve Manfred Osman Kütüphanesi’ni de destekleyen Siemens, bu çerçevede bölgeye bir basın ziyareti gerçekleştirdi.
Türkiye’nin kültürel ve tarihsel değerlerini geleceğe taşımayı her zaman öncelikleri arasında gördüğünü ifade eden Siemens A.Ş. CEO’su Hüseyin Gelis, yaptığı değerlendirmede “Sürdürülebilirlik her alanda Siemens’in odak noktası. Şehirlerin, tarih ve kültürel mirası da sürdürülebilir bir geleceğin inşasında büyük önem taşımakta. Troia Antik Kenti mirasını gelecek nesillere kazandırmaya da bu noktada önem verdik. Aynı tarihi Beyazıt Kulesi’nin aydınlatılmasına destek olduğumuz gibi. Bu tür çalışmaların, bizim, gelecek kuşaklara yönelik sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz ve ‘sorumlu büyümenin’ tek geçerli anahtar olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Gelis, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada yelken şeklindeki koruyucu çatının ironisine de dikkat çekerek şunları söyledi: “Farklı kültürleri buluşturan ve UNESCO tarafından ‘Kültür Mirası‘ listesine alınan Troia Antik Kenti kazı çalışmalarına verdiğimiz desteğin, Türkiye´nin sahip olduğu zengin tarihi korumak adına önemli olduğuna inanıyoruz. Yapımına destek olduğumuz çatı, Troia’ya o dönemde zenginliği getiren rüzgârı sembolize ediyor. Rüzgâr günümüzde de hem bu bölge hem de tüm Türkiye için çok önem taşıyor“ dedi.
Çanakkale’ye gerçekleştirilen basın gezisi kapsamında Siemens´in anahtar teslim proje olarak tamamladığı, Enerjisa´nın ise ilk rüzgâr enerjisi santrali olma unvanını taşıyan Çanakkale Rüzgâr Enerjisi Santrali’ni de basın mensuplarına gezdiren Gelis, konu hakkında şunları söyledi:
“Geçmiş tarihte, Troia Kenti’nin zenginleşmesini sağlayan rüzgâr, bugün de Enerjisa’nın Çanakkale Rüzgar Enerji Santrali ile bölge nezdinde Türkiye ekonomisinin zenginleşmesine destek oluyor. Rüzgâr, Siemens için de sürdürülebilirliğin sağlanmasında en önemli unsurlardan. Günümüzde artan enerji talebi ve temiz güç üretme gereksinimi herkesi yenilenebilir enerji kaynakları kavramı konusunda düşünmeye itti.“
Türkiye’de her alanda sürdürülebilir stratejiler oluşturulması ve izlenmesi gerektiğini vurgulayan Gelis, “Bu stratejiler özellikle enerji sektörü için hayati değer taşıyor. Türkiye enerji yatırımlarını çeşitlendirerek devam ettirmelidir” dedi.
Gelis konu hakkındaki açıklamalarını şöyle sürdürdü:
„Birkaç yıl öncesine kadar telekominikasyonun yaygın olduğu Türkiye’de şimdi her şey enerjiye odaklanmış durumda. Rüzgar, güneş, su ve fosil. Siemens olarak biz hepsine odaklanmış durumdayız. Şu an rüzgarda varız. Üç yıl içinde güneşte de büyük yatırımlar olacak. Güneşte 5 yıl içinde büyüyeceğiz ama en dinamik olduğumuz sektör rüzgar enerjisi. Türkiye olarak yenilenebilir enerjiye geç başladık ama çabuk büyüyoruz. Türkiye’de ekonominin sürdürülebilir büyümesi
için enerjinin büyümesine ihtiyacımız var. Sırf rüzgarla, sırf yenilenebilir enerj ile artan talebi karşılamak mümkün değil. Burada da nükleer devreye giriyor. Nükleerden kaçmak Türkiye için çok zor. Enerji portfolyosunu geniş tutmamız gerekiyor.“
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (01:05)