E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Siemens Türkiye’nin Genel Müdürü Hüseyin Geliş, grubun yatırım tarafında yeni girişimlere hazırlandığını belirterek, “Avrupa’nın krizde olması farketmiyor. Siemens, Türkiye’de daha fazla nasıl yatırım yapabileceğinin peşinde. Bunun için haziran ayında Siemens’in tüm yönetim kurulu İstanbul’a gelecek ve 2016 yılına kadar Türkiye’de Siemens olarak nasıl bir şirket olacağını konuşacağız. Ana konu Türkiye’deki yatırım fırsatları olacak” dedi.
2011 yılında ticari bir yıl öncesine göre ciro olarak yüzde 35 büyüdüklerini kaydeden Geliş, “2012 yılında da Türkiye’de ciddi büyüme hedefliyoruz. 2012’de Avrupa’daki durum ağırlaşırsa bizi etkiler ama Avrupa dışında 60 ülkeye ürün satıyoruz. Dünyada çok para var. ABD, Ortadoğu ve Çin’de fazla para var. Türkiye’de de altyapı yatırımları olacak. 2012’nin iyi olacağına inanıyoruz, en az yüzde 18 büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.
50 milyon euro’luk yatırım
Siemens’in endüstri, enerji, sağlık, altyapı ve şehirler kategorilerinde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Geliş, “Enerji sektöründe yüksek gerilim dünya üretimini Türkiye’ye kaydırdık. Çünkü Türkiye’deki tedarikçilerin kalitesi Avrupa normlarına uyuyor. Kartal’da yüksek gerilim fabrikası kurduk. 3 ay içinde fabrika üretim yapacak hale getirildi Siemens içinde rekor bir süre... 12 milyon euro’ya mal oldu. Üretilen ürünlerin yüzde 90’ı tüm dünyaya ihracat ediliyor” şeklinde konuştu.
Hüseyin Geliş, 2009’da Gebze’de fabrika kurduklarını belirterek, “Orta gerilim panolarını üretiyoruz. 2014’te fabrikanın yanına ikinci fabrikayı kuracağız. 50 milyon euro’luk bir yatırım. Yine orta gerilim panoları üretilecek. Yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.
Mühendis ihracı başladı
Türkiye bünyesinde Ar-Ge merkezini büyüttüklerini söyleyen Hüseyin Geliş, “Bundan 4 sene önce Ar-Ge’de toplam olarak 20’den az kişi çalışıyordu, bugün 100 kişi çalışıyor. Siemens Türkiye’ye yeni bir rol veriyor. Mühendis transferine başladık. Almanya’da açık var. Sadece Siemens 3 bin mühendis arıyor. Türkiye’den mühendis transferine başladık. Ar-Ge merkezlerimizde eğitiyoruz. Yılda en az 10 mühendisi Türkiye’den Almanya’ya transfer ediyoruz” dedi.
İstanbul’un trafik sorununa çözüm için proje peşinde
Hüseyin Geliş, grup içinde şehirler sektörünü kurduklarını ifade ederek, “Özellikle İstanbul’daki trafik sorununa çare olacak projeler geliştiriyoruz. İstanbul’da Üsküdar-Ümraniye metro projesiyle ilgileniyoruz. İstanbul’daki trafiği rahatlatmak için ABD ve Londra’da uygulanan belli bölgelere parayla giriş projelerimiz var. Yeni arabalı vapurlardaki elektrik sistemini Siemens olarak biz yaptık. Ankara, Kayseri’deki metro projelerinnde yer aldık. Su konusunda dünyanın en büyük su arıtma şirketiyiz. Su arıtma sistemimizle yüzde 50 verimliliği artırıyoruz” diye konuştu.
‘Boğaz’ altına rüzgar türbini önerisi geldi
Rüzgar enerjisinde 8.3 gigabite’lık lisans olduğunu ve toplamda 75 şirketin bulunduğunu söyleyen Siemens Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Geliş, “Bence 75 şirket önümüzdeki 5 yılda olmayacak. Konsolidasyon göreceğiz. Sadece 10 şirket kalacak. 8.3 gigabytlik projelerin hepsi yapılamayacak. Çünkü yüzde 50’si düşük verimli alanlarda” dedi.
Rüzgar enerjisinde off-shore (denizdeki tirbünlerde) alanında Siemens’in bir numara olduğunu ifade eden Geliş, “Türkiye’de o konuya henüz girilmedi. Enerji Bakanımızla da bu konuyu konuştuk. Boğaz çok uygun. Ama boğazda rüzgar tirbünleri görmek istemem. Boğazın altında olabilir. Off-shore lisansına henüz başlanmadı” diye konuştu. Milliyet
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (09:08)