E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSGK'dan obezite hastalarına kötü haber---

SGK'dan obezite hastalarına kötü haber

SGK'dan obezite hastalarına kötü haber
25 Aralık 2014 - 13:43 borsaningundemi.com

SGK Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) değişikliğe giderek 'Mide küçültme ve Tüp mide' ameliyatlarını istisnai sağlık hizmetleri kapsamına aldı

Tüm dünyada çağın en büyük rahatsızlıklarından biri olarak gösterilen obeziteye bir neşter de SGK'dan geldi.

SGK, Türkiye'de 20 milyonu geçen obezite hastalarının en büyük umutlarından birisi olan 'Mide küçültme ve Tüp mide' ameliyatlarını Sağlık Uygulama Tebliğinde yaptığı değişiklik ile İstisnai Sağlık Hizmeti kapsamına aldı. Artık bu ameliyatları olmak isteyen obezite hastaları ise daha yüksek fark ödemek zorunda kalacak.

Ülkehaber.com'dan E.Giray Topçular'ın haberine göre, obeziteye bağlı hastalıklarda şeker hastalığı, kalp yetmezliği,damar sertliği,yüksek tansiyon, solunum yetmezliği ve bunlara bağlı reaksiyon hastalıkların takip etmesi sebebiyle en tehlikeli hastalıklardan biri olarak kabul ediliyor.

OBEZİTEYE BAĞLI HASTALIKLARA SERVET HARCANIYOR!

Dünyada her yıl obeziteye bağlı hastalıklar sebebiyetiyle yaklaşık 5 milyon kişinin hayatını kaybettiğinde son derece tehlikeli bir hastalık olan obeziteye SGK'nın bu denli karar alması akılları karıştırdı.

Obeziteye bağlı en başlıca hastalıklardan birisi olan diyabet rahatsızlığına SGK her yıl ortalama 4 milyar TL harcarken, diyabete bağlı diğer reaksiyon hastalıklarada 12 milyar TL harcıyor.

Bu denli yüksek maliyetlere sebep veren ve ölümcül olan bir hastalık için SGK'nın İstisnai Sağlık Hizmetleri kapsamına alması Obezite hastalarını ölüme terketmek olarak yankı buldu.

Sağlık Bakanlığı'nın Obeziteye savaş açtığı, çeşitli mecralarda kamu spotu olarak halkı bilinçlendirmeye çalıştığı, hastalıkla mücadele için milyonlar harcadığı bir dönemde, SGK' tam tersi karar alarak obezite hastalarını kaderine terketti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)