E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSermaye artırımı için başvuranlar---

Sermaye artırımı için başvuranlar

Sermaye artırımı için başvuranlar
16 Ocak 2012 - 08:29 borsagundem.com

Hangi şirketler sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu, hangi şirketlerin sermaye artırım talepleri onaylandı?

ING Bank AŞ, 1 milyar lirası diğer menkul kıymetlerden karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdu.
Türkiye İş Bankası AŞ'nin 6 milyar 100 milyon tutarındaki menkul kıymet ihracı başvurusu da Kurul tarafından kayda alındı.
SPK'nın haftalık bültenine göre, Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı AŞ 9 milyon lirası bedelli, Beyaz Filo Oto Kiralama AŞ 4 milyon 408 bin lirası halka açılma yoluyla karşılanmak üzere bedelsiz, Merit Turizm Yatırım İşletme AŞ 2 milyon 295 bin lirası iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracı için Kurul'a başvurdu.
Beyaz Filo Oto Kiralama AŞ'nin nakit olarak artırılacak 3 milyon 528 bin lira ile mevcut ortaklara ait 880 bin lira olmak üzere toplam 4 milyon 408 bin nominal değerli paylarının halka arz yoluyla satılmasının planlandığı bildirildi.
Bu arada, ING Bank AŞ 1 milyar lirası, Pamuk Factoring AŞ de 60 milyon lirası diğer menkul kıymetlerden karşılanmak üzere bedelsiz Hisse senedi ihracı başvurusunda bulundu.
Kayda alınan menkul kıymetler
Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ 30 milyon lirası, Koza Anadolu Metal Madencilik AŞ 194 milyon 40 bin lirası, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim AŞ'nin de 129 milyon 892 bin 780,70 lirası halka arz yoluyla nakit sermaye artırımı başvurusu Kurul kaydına alındı.
Aktif Yatırım Bankası AŞ (2) Nolu Emek Varlık Finansman Fonu'nun 197 milyon 650 bin lira, Koç Fiat Kredi Tüketici Finansmanı AŞ'nin 40 milyon lira ve Türkiye İş Bankası AŞ'nin 6 milyar 100 milyon tutarındaki menkul kıymet ihraçları başvurusu Kurul tarafından kayda alındı.
Fibabanka AŞ, Garanti Bankası AŞ, Tekstil Bankası AŞ ve Yapı ve Kredi Bankası AŞ'nin katılma paylarının kayda alınmasına karar verildi.
Sermaye piyasası kurumlarının ortaklık yapısı değişiklikleri
Global Portföy Yönetimi AŞ'nin sermayesinin 2 milyon 534 bin liradan, 6 milyon 335 bin liraya artırılması ile Osmanlı Portföy Yönetimi AŞ'nin sermayesinin 400 bin liradan 1 milyon liraya artırılmasına ve her iki firmanın ortaklık yapısının değişmesine yönelik başvuruları Kurul tarafından olumlu karşılandı.
Bu arada Ege Seramik Sanayi ve Ticaret AŞ sermaye tavanını yükseltmek ile Altınyağ Kombinaları AŞ ve ORGE Enerji Elektrik Taahhüt AŞ de kayıtlı sermaye sistemine geçmek için Kurul'a başvurdu.
Asya Katılım Bankası AŞ, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yapı ve Kredi Bankası AŞ'nin alt fon ihraç talepleri Kurulca olumlu karşılandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan17 Ocak 2012 10:11

    yani bu sermayeartırımını duyduktan sonra hısse almalıyımız.bız karı olacakmı alsakne zamansonra satabılırız

  • dede16 Ocak 2012 17:30

    3 kagit borsasi INKB yi kursalarda millet 3 kagit oynasa ha 1 e millete ciftetelli oynatiyorlar.!!! inek borsasi (INKB) veya ismini degistirsinler.aslinda oyleydi baslarda millet inekler uyanmasin diye ismini IMKB koydular.basinada 1 okuz

  • celalettin15 Ocak 2012 14:31

    Gerçekten DARDANEL in başvuru kaydı neden burada yer almıyor.Dardaneli hisseden saymıyor mu Borsa Gündem

  • AHMETBEY14 Ocak 2012 22:52

    Tek soru soracam borsa gündem DARDL in de başvurusu kayda alınmasına rağmen neden burada yer almadı

  • yaşlı borsacı.14 Ocak 2012 20:50

    Şuan hiçbir hisseye dokunmayın ortalık şuanda MAYIN TARLASI gibi unutmayın dibinde dibi vardır.şunu birtarafa yazın eğer irana karşı bir saldırı düzenlenirse unutmayın ilk bizim BORSAMIZ çöker.ben buraya yazayım sizler isterseniz inanmayın.benim yeşım 50, 1985lerden beri borsanın içindeyim,neyin ne olduğunu gördüm.buyüzden K, yatırımcıyı uyarmak istedim.

  • Sedat14 Ocak 2012 18:56

    Kelin ilacı olsa misali... Kim bilir... Düşme veya çıkma borsanın genel iniş çıkışıyla da ilgili... özellikle büyük hisselerde... Yönü kestirmek zor... Uzun vadede elbette borsa yine 70 hatta 80 binleri görecektir. Ama ne kadar zaman sonra... ya da önce 40 veya 30 binlere düştükten sonra mı yoksa bu seviyelerden biri..

  • hasan14 Ocak 2012 18:25

    bilen birisi anlatsın artık almalıyımız bu hısselerden yoksa dusermı hemen şimdi almalıyımız