E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSelçuk Gıda'da yönetim yine değişiyor---

Selçuk Gıda'da yönetim yine değişiyor

Selçuk Gıda'da yönetim yine değişiyor
27 Haziran 2014 - 22:13 borsagundem.com

Selçuk Gıda'da 5 ay önce imtiyazlı hisseleri satın alan Fatih Erkoç, şimdi ise hisselerini satmak için potansiyel bir yatırımcı ile görüşüyor

Yaklaşık 5 ay önce Selçuk Gıda hisselerini satın alan Fatih Erkoç bugün KAP’a yaptığı açıklama ile herkesi şaşırttı. Fatih Erkoç sahibi olduğu tüm A grubu imtiyazlı hisselerinin satışına yönelik olarak potansiyel bir müşteri ile görüşmelere başladığını duyurdu.  Fatih Erkoç Ocak ayının son günü Kirkor Mert İsrailyan ve Yılmaz Ergün Dursun’dan A grubu hisselerini satın almış ve bu satın alma tarih itibarıyla ’’muvazaalı el değiştirme’’ iddialarına neden olmuştu. 

Çünkü Fatih Erkoç’un hisselerini satın aldığı Kirkor Mert İsrailyan, 650 milyon TL’lik borçla Türkiye’nin en büyük iflas erteleme dosyası olarak kayıtlara geçen Kırcı Jeneratör’ün sahibi. İsrailyan, 28/01/2014 tarihinde Selçuk Gıda’daki paylarını Fatih Erkoç’a devrederek önce ortaklıktan ayrılmıştı.

Kırcı Jeneratör’ün sahibi Mert İsrailyan’a mahkeme kararı ile yurtdışına çıkış yasağı getirilmiş, hemen ardından ise bu defa Selçuk Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığından istifa ettiği ve istifasının kabul edildiği bildirilmişti.

Fatih Erkoç bu hisseleri aldıktan kısa süre sonrada yani 05/02/2014 tarihinde zorunlu pay alım teklifi için SPK’ya başvurdu. SPK aldığı kararla, 1 TL nominal değerli A grubu paylar için 1.05141 TL, B grubu paylar için 0.4174 TL çağrı fiyatının belirlenmesine, çağrı için verilen iki aylık sürenin aşılmasından dolayı 28-03-2014 tarihinden itibaren her gün için yıllık TRLIBOR oranının yüzde 50 fazlası ile hesaplanacak olan faizin eklenmesiyle  çağrının yapılmasına karar verdi. Başvurunun onaylanması neticesinde ortaklara pay alım teklifi yapan Fatih Erkoç çağrı işlemini Mayıs ayının son günlerinde tamamladı.

Çağrının tamamlanmasının üstünden 1 ay bile geçmeden Fatih Erkoç tarafından bugün KAP’a yapılan satış açıklama borsa çevrelerinde şaşkınlık yarattı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 47,78
En Yüksek: 48,38
En Düşük: 47,00
Değişim -0,87 %
FK: 18,25
PD / DD: 8,42
İşlem Hacmi 3.133.650
Toplam Adet: 65.825
Ağırlıklı Ort.: 48,80
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VELİ28 Haziran 2014 06:59

    Bunların işi gücü alavere dalavere.. Atın bu şirketleri borsadan. Sokakta yere düşse kimse dönüp almaz..