E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
31.03.2012 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıklayan Şekerbank, söz konusu dönem bilanço verilerine göre, bu yılın ilk 3 ayında 60.7 milyon TL net kar elde ederek, karını, bir önceki yılın aynı dönemine göre ikiye katladı.
Mevduat büyüklüğünü bir önceki aynı döneme göre yüzde 14 artışla 9.4 milyar TL’ye ulaştıran bankanın, toplam kredi hacmi ise 2011 ilk 3 aya göre yüzde 12 artışla 8.9 milyar TL’ye yükseldi. Şekerbank’ın mevduat hacmindeki artış, hem geçen yılın aynı dönemine hem de yıl sonuna kıyasla kredi yükseliş hızını aştı.
31.03.2012 solo bilanço verilerine göre, son bir yılda yüzde 9 büyüme kaydeden Şekerbank’ın aktif büyüklüğü 14.5 milyar TL’ye ulaştı. Bankanın 1.5 milyar TL’yi aşan özkaynak büyüklüğü ile bu kalemdeki yıllık artış ise yüzde 13 olarak gerçekleşti.
Meriç Uluşahin: “‘Anadolu Bankacılığı’ stratejimiz meyvelerini vermeye başladı.”
Bankanın mali tablolarına ilişkin değerlendirmede bulunan Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Şekerbank’ın tarıma, esnafa ve küçük işletmelere odaklı ‘Anadolu Bankacılığı’ stratejisinin içinde bulunduğumuz dönemde belirgin olarak performansa yansıdığını belirtti. Uluşahin, şöyle konuştu:
“Bundan beş yıl önce sektörümüzde kıyasıya fiyatlama ve pazar payı rekabetli bir yarış varken, itidalli ama sağlam bir büyüme hedefiyle belirlediğimiz ‘Anadolu Bankacılığı’ stratejimiz, bugün meyvelerini vermeye başladı. 70 il ve 204 ilçedeki yaygın şube ağımız, bankacılık hizmetlerine ulaşamayan kitlelere götürdüğümüz hizmet, Anadolu’daki girişimcilere iyi ve kötü günde verdiğimiz destekle yakaladığımız istikrarlı büyüme çizgisini, sürdürülebilir karlılıkla desteklemeye başladık. Müşterilerimiz ile yol arkadaşı olarak birlikte büyürken, hem Bankamıza hem de onlara kazandırmaya gayret ediyoruz.”
Uluşahin: “Aktiflerimizin yüzde 61’i kredilerden oluşuyor.”
Geçmişten bu yana Şekerbank’ın üretimi desteklediğini, reel sektöre finansman sağlayarak gerçek bankacılık faaliyetlerine odaklandığını belirten Meriç Uluşahin; “2002 yılında ülkemiz bankacılık sektörünün aktif yapısı içindeki kredi oranı yüzde 25 iken, bu oran günümüzde yüzde 57 civarında seyrediyor. Aynı oran Bankamızda, uzun yıllardan bu yana sektörün üzerinde gerçekleşiyor. 31.03.2012 tarihli konsolide olmayan bilançomuza göre, toplam aktiflerimizin yüzde 61’ini krediler oluşturuyor. Ülkemiz kalkınmasını ve Anadolu girişimcisini destekleme yönünde, bu oranı önümüzdeki dönemde daha da yukarı çekmeyi hedefliyoruz” dedi.
“Operasyonel giderlerimizin yüzde 27’sini bankacılık hizmet gelirleri ile karşıladık.”
Şekerbank’ın ilk 3 aylık performansına ilişkin ayrıntılara giren Meriç Uluşahin, sözlerini şöyle tamamladı:
“2011’in ikinci yarısından bu yana izlediğimiz nitelikli hacimsel büyüme stratejisini, uzmanlığımız olan alanlarda en iyi hizmeti verme politikası ile birleştirerek verimliliği öne aldık. Bunun sonucunda, karlılığımızı yüzde 100 artırmayı başardık. Son 3 aylık dönemde operasyonel giderlerimizin yüzde 27’sini bankacılık hizmet gelirleri ile karşıladık. Operasyonel verimlilik yönünde attığımız adımlarla bu oranı artırarak hizmet kalitemizi daha da yükseltmeyi hedefliyoruz.
Şekerbank’ın 31.03.2012 Tarihli Konsolide Olmayan Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş
Göstergeler:
Toplam Aktifler: 14,5 milyar TL
Toplam Krediler: 8,9 milyar TL
Toplam Mevduat: 9,4 milyar TL
Özkaynaklar: 1,5 milyar TL
Net Kar: 60,7 milyon TL
Mevduatın Krediye Dönüşüm Oranı: % 94,55
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Ne olacak bütün hırsızlar bu sene gelirini ikiye katladı. Bireysel kredi kullandım. Kredi kartı ve gram altın v.s. gibi daha başka ilişki kurmuyorum diye heray kredi tutarımın haricinde haraç alıyorlar. Ama dur bakalım hepsini toplayıp tüketici heyeti kanalıyla burunlarından getireceğim hırsızladıklarını. Haram zıkkım olsun modern hırsızlar
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:39)