E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞehirde tatil için öneriler---

Şehirde tatil için öneriler

Şehirde tatil için öneriler
11 Eylül 2016 - 08:33 borsagundem.com

Sonbahar-kış sezonuna iyi başlayabilmek için uzun Kurban Bayramı tatilinde İstanbul’da ne yapmalı sorusuna Milliyet'ten Çağdaş Ertuna bugünkü yazısında cevap verdi

İşte Çağdaş Ertuna'nın Milliyet'te yer alan o yazısı:

Eylül demek yaz rehavetinden silkinip şehre dönmek demek. Oysa geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şehre döner dönmez uzun bir tatil bekliyor bizi. İşte bu tatili en iyi şekilde geçirebilmek ve sonbahar-kış sezonuna iyi bir başlangıç yapabilmek için önerilerim...

- Altı mekanda bol DJ’li festival: 17 Eylül akşamı Burn Rooftop Festival, İstanbul’un farklı mekanlarında ünlü DJ’lere ev sahipliği yapacak. Hangi mekanlar mı? Nuteras, Saigon, Georges Hotel, Nest, Cue ve Backyard. Kokteyl ve gastronomi atölyeleri, barbekü, dans gösterileri, dövme seansları ve butikler de festivale renk katacak. Biletler Biletix’te. Tek bir biletle altı mekandaki etkinliklere katılmak mümkün.

- Seraf’ta bayram sofrası: Mahmutbey’deki Seraf lokantası Anadolu’nun farklı bölgelerinden yemekleri tek bir sofrada buluşturuyor. Sac tava, kaburga dolması, keşkekli kuzu incik gibi spesiyaliteleri var. Ayrıca Gaziantep baklavası, irmik helvası, şekersiz yapılan hurma tatlısı ve yoğurt dondurmasında da iddialılar. 

- Arter’de sergi: İstiklal Caddesi’ndeki Arter’de “Her Düşenin Kanadı Yoktur” başlıklı grup sergisi 18 Eylül Pazar gününe kadar devam ediyor. Bas Jan Ader, Phyllida Barlow, Cyprien Gaillard, Ryan Gander, Mikhail Karikis & Uriel Orlow, VOID ve Anne Wenzel’in eserlerini bir araya getiren serginin küratörlüğünü Selen Ansen üstleniyor. Arter, pazartesi günü hariç, bayram süresince de açık olacak. Üstelik ücretsiz gezilebiliyor.

- Backyard’da günü uzatma: Geçen yazın en büyük çıkış yapanlarındandı Backyard, Backbar sayesinde. İstanbul’un eski yazlık mekanlarını andırıyor. Yemekleri ve müziği de manzarasına ve yeşilliğine yakışıyor. Kalabalığı da yormuyor ama gözünüzü gönlünüzü açıyor.

- Küçük Bebek Lokal’de sosyalleşme: Lucca’dan ayrılıp Karaköy’de Mitte’yi açan Turgay Yıldız, mahallesi Bebek’e yeni mekanıyla geri döndü. Hem de deniz kenarına. Baylan Pastanesi’nin yanındaki mekan Bebek’i canlandırdı ama Arnavutköy hâlâ bir adım önde.

- Boğaz turu: Murat Belge’nin tarihi Boğaz yalıları turuna ya da Saffet Emre Tonguç’un bol dedikodulu Boğaz turlarına katılmanın yerini tutmaz ama Boğaz hattındaki Çingene vapurlarından Bebek’teki Su Samuru’na kadar Boğaz’da ulaşımınızı sağlayacak seçenek çok.

- Havuz problemi: Fenerbahçe Kulübü’nden Suada’ya, hatta Soho House’a seçenek çok. En iyisi Bebeköy MAC’e ya da Soho House’a üye birer arkadaş bulup onlarla birlikte havuza gitmek.

- Evde detoks: “Bayramda, tatilde en çok yemek yenecek zamanda bu yapılır mı?” demeyin. Tam zamanı. Bodrum-Çeşme dönüşü, tatilde alınan kiloları vermek ve sonbahara iyi bir başlangıç yapmak için Detoks by Gül Kaynak, LifeCo ya da Dlife Chenot detoks paketlerinden ya da Juico gibi tamamen sıvı detoks seçeneklerinden eve sipariş ederek sezona daha hafif başlayabilirsiniz.

Adalar sizi bekliyor

- Plaj sefası: Burc Beach ve Suma Beach’ten sonra Kilyos’a gitmek için bir neden daha var artık: Babylon Kilyos. Eski Dalia Beach’in yerinde, sadece bir plaj ya da konser, festival alanı değil, aynı zamanda yaz-kış açık bir şehirden kaçış noktası.

- Belgrad Ormanı’nda yürüyüş: Bir AVM/rezidans projesine kurban gitmeden önce Belgrad Ormanı’na ne kadar sahip çıkarsak ve ormanda ne kadar yürüyüş yaparsak o kadar iyi.

- Açık havada sinema keyfi: Eski açık hava sinemalarına özlem devam ediyor. Hillside Trio’dan Bomontiada’ya birçok yerde açık hava sineması var. Şimdi en son manzaralı teraslarda film gösterimleri yapılmaya başlandı. Sakıp Sabancı Müzesi, Soho House ve La Boom Emirgan Teras gibi...

- Sedef Adası’nda eğlence: Elio Sedef yemekleriyle ve eğlencesiyle hâlâ beklentilerin üstünde.

- İnci Eviner retrospektifi: İstanbul Modern’deki İnci Eviner retrospektifi “İçinde Kim Var?” 23 Ekim’e kadar devam ediyor. Sergi sonrası müzenin kafesine ve mağazasına da uğramak lazım.

- Bir gecelik tatil: Vapurla Büyükada’ya gidip Milto’da öğleden sonra güzel bir yemekle başlamak mümkün. Üstüne seyyar dondurmacı Yunus’un nefis sorbelerinden alıp uzun bir yürüyüş yapılabilir. Finalde de Büyükada’nın en güzel tarihi binalarından birinde, Splendid Otel’de kalınmalı.

Keşif zamanı

- Kapalıçarşı turu: Vitrinlerden gözlerinizi alabilirseniz, esnafla kahve içip derin bir sohbete başlayabilirsiniz. Sonrasında Havuzlu Lokanta’da ya da Bomontiada’dan sonra Sandal Bedesteni’nde yeni açılan Kiva ve Delimonti’de yemekle kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

- Arnavutköy’de yeni mekan ziyareti: Evet, Any ile başlayan değişim, Arnavutköy’ün yükselişi hızla devam ediyor. Arnavutköy, Karaköy’ün tahtını çoktan ele geçirmiş durumda. Sürekli yeni mekanlar açılıyor semtte. En çok öne çıkan, kokteylleri ve terasıyla Alexandra. Ama daha sakin bir seçenek istiyorsanız Kavanoz’un bahçesi daha uygun. (Çağdaş Ertuna / Milliyet) 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)