E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSeçim endişeleri azalıyor!---

Seçim endişeleri azalıyor!

Seçim endişeleri azalıyor!
08 Mayıs 2012 - 09:28 borsagundem.com

Avrupadaki seçimlerde birlik anla şmalarına kar şı olanların kazanması piyasaları dün rahatsız etti.

SEÇİM ENDİŞELERİ AZALMAKTA
Avrupadaki seçimlerde birlik anla şmalarına kar şı olanların kazanması piyasaları dün rahatsız etti. Ancak endi şelerin azalmas ı ile bu sabah biraz daha olumlu seyir gözlenebilir. IMKB 100 endeksi, dünü % 0.35 dü şüşle, 58,809 puandan kapattı. Gün içerisinde en düşük 58,047, en yüksek 58,841 puan ı gören endeks, önceki kapan ışının 206 puan altına indi. Fransa ve Yunanistan'daki pazar günü yap ılan seçimlerin sonuçlar ının Avrupa'nın borç krizi karşısındaki tek çözüm plan ı olan kemer sıkma programlarını tehdit etmesi Euro'yu vurdu. Uzun zamandır 1.31'in altına sarkmayan parite dün sabah 1.2955'e kadar indikten sonra toparlanma yaşayabildi. Hollande'nin uzlaşma mesajları vermesi olumsuz havayı biraz yumuşattı. Ancak Yunanistan'da ilk s ıradaki parti hükümeti kuramay ınca bir sonrakine sıra geçti. Hükümet kurulamazsa 1 ay sonra yeniden sandığa gidecekler. Bugünün gündemindeki verilerde 10:00'da Türkiye'nin Mart ayı sanayi üretimi ile 13:00'de Almanya'nın Mart ayı Sanayi Üretimi öne çıkmakta. Bu sabah parite 1.3030 seviyelerinde iken, 
Asya borsalarında karışık bir seyir gözlenmekte. 3 Nisan'da 63.600 seviyesini gördükten sonra düşmeye başlayan IMKB 100 endeksi dün 58.000 desteğinden tepki verdi. 1 ayda % 9 gerileyen Endeksin bugünkü dirençleri 59.200 ve 60.000 iken 58.000 seviyesi destek olmaya devam edecektir. -Ulaştırma Bakan ı Binali Y ıldırım İstanbul'a yap ılacak 3. havaliman ının yerini "Karadeniz'in Avrupa yakası" olarak açıkladı ve bu yıl içinde Yap -İşlet-Devret modeli ile ihaleye çıkacaklarını söyledi. -Benzinin litre fiyatına 11, motorine ise 12 kuruşluk indirim geldi. 
-İspanya Hükümeti, bankalar ının toksik varlıklarını temizlemek için izlenecek stratejileri
Cuma günü açıklayacak. 
-2B arazilerinin hak sahiplerine sat ışı için süreç i şlemeye başladı, başvurular 30 Ekim 2012 tarihine kadar yapılabilecek. 
-S&P, Fransa'da François Hollande'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ülkenin kredi notu üzerinde hemen bir etkisi olmayaca ğını bildirdi. S&P, ülkenin ''negatif'' olan kredi not görünümünün, uzun vadeli kredi notunda bu y ıl ya da 2013'te üçte bir ihtimalle yeni bir düşüş olasılığını yansıttığını hatırlattı. 
-Merkez Bankası, düzenlediği 14 Mayıs vadel repo ihalesi ile piyasaya 3 mlr TL verdi. İhaleye 9,8 mlr TL teklif geldi. Ortalama basit ve bileşik faizler sırasıyla %10,76 ve %11,35 olarak gerçekleşti. 
-Financial Times'in Pekin'den yetkililer ve Kuveyt, Dubai'den bankacılara dayandırarak verdiği habere göre ba şta ABD olmak üzere Batı ülkelerinin yaptırımları ile karşı karşıya
olan İran, Çin'e petrol ihracat ının bir k ısmının ödemesinin Çin para birimi Yuan olarak ödenmesini kabul etti. 
-FED verilerine göre ABD'de tüketici kredileri Mart ayında, 2001 yılı sonlarından bu yana
görülen en h ızlı artışı yaşadı. Öğrenim kredilerinin yükselmesi ve kredi kartı kullanımında toparlanma
bu artışta etkili oldu.
 -Moody's İspanya'nın en büyük bankas ı Banco Santander'in Aa3 olan uzun vadeli kredi notu için 15 Şubat'ta başlattığı gözden geçirmeyi, Prime-1 olan kısa vadeli nota da uzattı. 
-Avrupa Merkez Bankası, üst üste 8 haftad ır devlet tahvili piyasasından uzak duruyor ve bu durum İtalya, İspanya gibi ülkelerin borçlanma maliyetlerini kontrolde kendi yerel bankalarına daha bağımlı hale gelmelerine yol açıyor. 
BIMAS, 2011'in 4. çeyre ğinde 78,9 mn TL kar aç ıklayan Şirket 2012 yılı ilk çeyreğinde karını 2011 yılı aynı dönemine göre 13,7 artırarak 90,7 mn TL olarak açıkladı. 
ULKER, 2011'in 4. çeyre ğinde 58,6 mn TL kar aç ıklayan Şirket 2012 yılı ilk çeyreğinde karını 2011 yılı aynı dönemine göre 240,2 art ırarak 55,8 mn TL olarak açıkladı. 
AKFEN,AbuDhabi Havaalanının geni şletilmesine yönelik 3 mlr dolarl ık sözle şme için, içinde şirket iştiraki 
TAV İnşaat'ın da bulunduğu Arabtec konsorsiyumunu seçti. 
BOYNR,Şirket, Tan Ailesi'nin basında yer alan dava girişimi ile ilgili bilginin resmi olarak kendilerine ulaşmadığını bildirmi ştir. 
OZKGY,Şirket Emlak Konut GYO'nun ihaleye ç ıkardığı "Zekeriyaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" için teklif vermiştir.
Gedik Yatırım
Dünlük Bülten

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)