E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Savunma sanayinde dışa bağımlılığı yüzde 80'lerden 35'e çeken ve son dönemde yapılan atılımlarla dünya çapında adından söz ettiren Türkiye, bu yıl savunmada 2.5 milyar dolarlık ihracat hedefliyor. Türkiye'de iki yılda bir düzenlenen ve bölgenin en önemli fuarlarından biri haline gelen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) da salı günü İstanbul'da kapılarını açarak kamu ve özel sektör oyuncularını bir araya getirecek.
ROKETSAN, HAVELSAN, ASELSAN gibi vakıf şirketlerinin yanı sıra özel sektörde faaliyet gösteren yerli firmaların da iddialı ürünleriyle yer alacağı IDEF19, TSK Güçlendirme Vakfı yönetiminde TÜYAP Fuar Kongre Merkezi'nde 30 Nisan'da başlayacak, 3 Mayıs'a kadar sürecek.
BİN FİRMA KATILACAK
2018 yılında 12.2 milyar dolarlık sipariş tutarı ve 2 milyar dolarlık ihracat rakamıyla rekor kıran Türkiye savunma sanayi sektörü, önde gelen firmalar ve iddialı ürünleriyle IDEF19'da ulusal ve uluslararası alanda görücüye çıkıyor. Kara, hava ve deniz platformlarına yönelik ürünleri yanı sıra uzay sanayi alanındaki çalışmaların da yer alacağı IDEF19'a yurtiçi ve yurtdışından toplam bine yakın firma katılacak. Türkiye'yi uluslararası rekabette bir adım daha önce çıkaracak fuarda yeni savaş yönetim sistemlerinden yeni nesil tank avcısına kadar pek çok ürün ilk kez sergilenecek.
SAVAŞ GEMİSİ 7/24 AĞDA
Savunma Sanayii Başkanlığı'nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda başlattığı Deniz Taktik Telsiz Ağı (DETTA) projesi kapsamında geliştirilen iletişim terminali, IDEF19'da sergilenecek yeni ürünlerden birisi olacak. Terminal, savaş gemilerinin denizdeyken de, limandaymış gibi TSK Entegre Muhabere Sistemi'nin bir parçası olmasını sağlayacak. Böylece savaş gemileri, operasyon icra ederken dahi ağda kalabilecek. SahilNet projesi kapsamında Onur Mühendislik AŞ tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar için geliştirilen iletişim ağının ilk demosu da IDEF19'da yapılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarına tek merkezden yönetim imkânı veren Yeni Nesil Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT SYS) de ilk kez IDEF19'da görücüye çıkacak. Sistem, ilk kez MİLGEM'in 4. gemisi olan TCG Kınalıada'ya kurulacak.
HAFİF TANK GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
OTOKAR'IN geliştirdiği Tulpar Hafif Tankı, yurt içinde ilk kez IDEF'19'da sergilenecek. Firma aracı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası yeni nesil zırhlı piyade muharebe aracı ihtiyacı için üretti. Üç ülkeye ihraç aşamasnda olan aracın üzerine 105 milimetrelik top entegre edilebiliyor. Keşif ve ateş destek aracı olarak görev alan hafif ağırlık sınıfı tanklar, değişen savaş koşulları nedeniyle ön plana çıktı. Araçta orta kalibreli başka bir silah olması, 30-35 milimetre gibi bir kule bulunması da muhtemel.
UZAKTAN KOMUTALI SİLAH SİSTEMİ İLK KEZ TANITILACAK
IDEF'19'DA ASELSAN, 19 farklı ülkeye ihraç edilen uzaktan komutalı silah sistemi ailesinin en yeni üyelerinden Sarp-L'yi ilk kez sergileyecek. Sistem, küçük boyutları ve düşük ağırlığıyla çeşitli tekerlekli veya paletli zırhlı muharebe araçlarında, sabit tesislerde ve kablosuz hizmet yetenekleriyle kablosuz platformlarda kullanılabilecek. Sarp-L, gece ve gündüz koşullarında otomatik hedef tespit ve isabetli atış imkânı sağlıyor.
MEHMETÇİĞİN YENİ SÜNGÜSÜ ALKAR
MEHMETÇIĞIN yeni süngüsü ALKAR 120 mm havan silah sistemi de ilk kez görücüye çıkıyor. Türkiye'nin ilk milli otomatik havan sistemi oLan ALKAR 120, ASELSAN tarafından özgün olarak tasarlandı. ASELSAN, ALKAR 81 mm havan sistemini de İlk kez tanıtacak. 81 mm otomatik havan sistemi diğer sistemlerde kazanılan tecrübe sayesinde çok kısa sürede geliştirildi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Daha önce baslamaliy dık. Yinede baya mesafe katettik.
inşallah mümkün olur, böylece arge için kaynak da olusur. Tum az gelişmiş pazarları hedef almalıyız, özellikle afrika ve asya ülkelerini..
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (00:34)