E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSavaş Ay hayatını kaybetti---

Savaş Ay hayatını kaybetti

Savaş Ay hayatını kaybetti
09 Kasım 2013 - 15:19 borsagundem.com

Televizyoncu, muhabir ve gazeteci Savaş Ay tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Televizyoncu, muhabir ve gazeteci Savaş Ay’ın kalbi, 1,5 aydır gırtlak kanseri tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde durdu. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Ay ile ilgili acı haberi sabah.com.tr duyurdu.

Uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele eden 59 yaşındaki Savaş Ay’ın boğazında son dönemde yeni bir tümör oluştu. Doktorlar acil ameliyata alınmasını istedi.  Ünlü gazeteci, yeni ameliyat hakkında düşünmek için doktorlardan zaman isteyip boğazının delinmesine izin vermedi. Doktorların acil ameliyat talebine izin vermeyen Savaş Ay, bugün öğlen saatlerinde fenalaştı. Kalbi duran Ay’ı hayata döndürmek için doktorlar uzun süre uğraş verdi. Çabalar sonuçsuz kalınca ünlü gazeteci, 15.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

SAVAŞ AY KİMDİR?

Gazeteci Savaş Ay, Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. ATV, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar ATV, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı.

2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğu ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğu vardı. Ayrıca

Son yıllarda A Haber'de muhabirlik yapan Savaş Ay, gırtlak kanseri tedavisi görüyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandas09 Kasım 2013 17:02

    Allah Rahmet eylesin Dogan her canli birgun olumu tadacaktir.

  • nehir er/mali analist09 Kasım 2013 16:22

    Allah rahmet eylesin.Pertevniyalden koşu takımından arkadaşımdı ve bir gün antremanda inönü stadında pistlerde beklerken üzerine gelen atış mızrağından kendini iterek hayatını kurtarmıştım.Öldüğünü sizlerden okudum şimdi.Allah tüm ölmüşlerimize rahmet etsin.

  • yesil09 Kasım 2013 16:07

    ALLAH rahmet eylesin...aman sigaranin ve alkol ün KANSER i %100 bilim tarafindan tetikledigi kanitlanmasina ragmen icilmesi nekadar dogrudur!!? hala icmek icin yasaklarin kaldirilmasini istemek! ölüm icin savasmak cokmu dogru....gelin etmeyin! kendinizi düsünmüyorsaniz sizi sevenleri düsünün,,insanin sevdigini kaybetmesi kadar kötü bir sey yok..