E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin“Satıcının kariyer yolculuğu” raflarda yerini aldı---

“Satıcının kariyer yolculuğu” raflarda yerini aldı

“Satıcının kariyer yolculuğu” raflarda yerini aldı
08 Mayıs 2018 - 09:34 borsagundem.com

800 milyon çalışan işini kaybederken satış dünyası profesyonel arıyor

Çalışanların satış dünyasının gerçeklerine hakim olmadan gecici bir iş olarak bakmaları nedeniyle çalışan devir hızları perakendede yüzde 100 seviyelerini görebilmekte. Bu seviyenin aşağıya çekilmesi için hem çalışanlara hem organizasyonlara görevler düşüyor. Dr. Melik Karabıyıkoğlu’nun ABD ve Türkiye’den akademisyenler, danışmanlar ve satış dünyasının duayenlerinden görüşler alarak kaleme aldığı “Satıcının Kariyer Yolculuğu” adlı ilk kitabı da satış alanında uzmanlaşarak, bu dünyada nasıl başarılı olacağına vurgu yapıyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) ve bağımsız kuruluşların yaptığı araştırmalara göre 2030 yılına kadar 10 işten 6’sı otomasyon ile karşı karşıya kalacak. Bu dünya üzerinde yaklaşık 800 milyon kişinin işsiz kalması, 350 milyon civarında kişinin de iş değiştirmesi anlamına geliyor.

Teknolojinin hızla geliştiği, endüstri 4.0 ile şirketlerin dijitalleştiği bir dünyada iş güçlerinde de değişim beklememek mümkün değildir.

Bugün iş yaptığımız şekilde gelecekte iş yapamayız...

Üniversitelerden her sene binlerce yeni mezun iş dünyasına atılıyor. Bir çoğu kendi mesleğinde iş bulamadığı için satış dünyasında özellikle de perakendede şansını denemek istiyor. Gerek şirketlerin karlılık odaklı olarak maliyet duyarlı hareketleri, gerekse çalışanların satış dünyasının gerçeklerine hakim olmadan gecici bir iş olarak bakmaları nedeniyle çalışan devir hızları perakendede %100 seviyelerini görebilmekte. Bu seviyenin aşağıya çekilmesi için hem çalışanlara hem organizasyonlara görevler düşüyor.

Dr. Melik Karabıyıkoğlu’nun ABD ve Türkiye’den akademisyenler, danışmanlar ve satış dünyasının duayenlerinden görüşler alarak kaleme aldığı “Satıcının Kariyer Yolculuğu” adlı ilk kitabı da satış alanında uzmanlaşarak, bu dünyada nasıl başarılı olacağına vurgu yapıyor. Dünya Ekonomik Forum’un açıklamalarına dayanarak, “2030 yılına kadar 500 binden fazla yeni iş gücü açığının satış ve satışla ilgili konularda olacağını” ifade eden Dr. Melik Karabıyıkoğlu, satışa bütünsel bakılması gerektiğini ancak bu şekilde satış dünyasını anlayarak uzmanlaşmanın ve profesyonelleşmenin gerçekleşebileceğini söylüyor.

Mckinsey’in 2017 Ocak Ayı’nda yayınladığı global rapora göre, perakende ve toptan ticaretin otomasyon ihtiyacı ortalama %40 olarak görelebilir. Bu demek oluyor ki, otomasyonun ürettiği verinin doğru okunarak strateji ve aksiyon yaratacak satış beyinlerine ve o aksiyonları sahada uygulayacak satış profesyonellerine ihtiyaç olacak. Bu bilgiler, satışın alaylı olarak “ne olsa satarım” yaklaşımının da tarih olduğunu, satışı bütün verileri ile yorumlamadan sonuçlandırmanın mümkün olamayacağını çok net bir şekilde ortaya koymakta. Hiçbir eğitim ve kitabın kişileri hemen satış dünyasında uzmanlaştırmadığı bilinciyle, gelecekteki 500 bin kişinin içinde olmak hatta, onlara yönderlik yapmak için satışa profesyonelce yaklaşan her satıcı kendisini satışta bütünsel olarak geliştirmeli ve dönüştürmelidir. İşte Melik Karabıyıkoğlu’nun, “Satıcının Kariyer Yolculuğu” kitabı bu bakış açısı ile hazırlanarak, satışın bütünselliği üzerinden temel satış becerileri kazandırıp, satış profesyonellerini önümüzdeki 10 yıla hazırlayacak bilgi ve öngörüler ile donatarak hem şirketlerin personel kaybını en aza indirmesi hem de çalışanların dijitalleşen iş dünyasında nasıl ayakta kalması gerektiğini öğretmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)